U Straussu osim najboljih domaćih vina iz Sjeverne Hrvatske te obližnje Slovenije možete probati i različita hrvatska vina, iz Slavonije, Istre, Dalmacije, Središnje Hrvatske, kako bijela, tako i crvena i rose vina.
Od kada se otvorio caffe bar, bistro i wine-bar Strauss
na Stančićevom trgu postao je jedno od
nezaobilaznih mjesta za Varaždince i turiste.
Strauss je postao jedno od nezaobilaznih mjesta u izlasku, u
njemu se organziraju kvizne večeri, razni partyji, svirke,
gledanje utakmica.
No osim dijela gdje je bar, i odlične terase, u Straussu postoji
i prekrasno uređen podrumski bistro, gdje se nalazi vrhunski
wine-bar i restoran. A kritike
gostiju zasad su odlične.
Vrhunski wine-bar s odličnom ponudom vina na čaše
Voditeljica bistroa i vinskog programa Marija
Gregurić s posebnim ponosom ističe da je to zapravo prvi
pravi vinski bar u Varaždinu. Što se tiče vinske karte, na njoj
se nalazi preko 80 različitih vina, posloženih po tipovima vina.
– Vina su moja velike strast, u vinu uživam, a trudimo se
prenijeti to i na naše goste, koji to sve više prepoznaju –
ističe Marija.
Kultura ispijanja vina danas je pravi hit u svijetu, a trendovi
polako dolaze i kod nas, u Hrvatsku. Nisu uzalud Grci vino zvali
nektarom bogova.
Tako u Straussu, osim najboljih domaćih vina iz Sjeverne
Hrvatske te obližnje Slovenije možete
probati i različita hrvatska vina, iz Slavonije,
Istre, Dalmacije, Središnje Hrvatske, kako
bijela, tako i crvena i rose vina.
Tu su svakako i pjenušci i
šampanjci i prosseca. Od
stranih vina tu su i neka francuska, njemačka, talijanska i
austrijska vina, ali i vina iz Goriških
brda, poznate vinske destinacije na granici Slovenije i
Italije.
Vrijedi istaknuti da je svako vino pomno birano, slagano u vinsku
kartu, koja će se, naravno, i dalje redovito osvježavati.
Strauss je jedinstven i po tome da se nudi veliki izbor vina na
čaše.
– Trudili smo se da cijene nisu previsoke, da su dostupne
ljudima, koji vrlo često zaziru od vina jer misle da je to nešto
jako skupo. A ne mora biti, naročito kada se konzumira na čaše.
Praktički svako vino možemo ponuditi na čaše, i primjetili smo da
su to ljudi odlično prihvatili – ističu u Straussu.
Vrhunski steakovi, predjela, slastice, moguće vođene večeri
A vino i hrana prirodno idu skupa. Strauss je tako posložio
vrhunsku kuhinju, gdje s ponosom ističu svoje vrhunske steakove.
Osim toga tu su i odlični posebni burgeri, ali i neka predjela,
poput recimo carpaccia od jadranske hobotnice, što je također
nešto što je danas prava rijetkost.
Tu su naravno i pršuti, naresci, paštete, a za sve ljubitelje, tu
su i njihove slastice.
U
ponudi su i dnevni meniji pa tako tijekom tjedna možete pojesti
ručak već za 40 kuna. Što se tiče vikenda, tu su vikend ručkovi
za 80 kuna sa tri slijeda hrane.
Sam prostor je idealan i za različite vinske i gastro večeri, pa
su već organizirana tematske večeri. Za prave znalce moguće je
organizirati i vođene večere, na kojima se vino sljubljuje s
hranom, za potpuni doživljaj.
Prostor je prekrasno uređen, vrhunski opremljen, a moguće je u
njemu i organizirati rođendane, godišnjice, poslovna ili bilo
kakva druga druženja.
Svi zainteresirani, mogu im se javiti i najaviti, i svakako
isprobati neki od recepata iz vrhunske kunhinje i ‘sljubiti’ to s
nekima od najboljih vina.
U Straussu znaju kako!