Zaustavit ćete tako truljenje krumpira i propadanje hrane...
Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim
oblicima, a dobar je za zdravu prehranu. Ali kako
pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna?
Trebali biste krumpire spremati u hladan i mračan prostor jer
zbog svjetla i vrućine postat će zelen i gorak. Najbolja
mjesta za spremanje su smočnica, ormar, podrum ili garaža.
Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati
u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u
šećer te će se promijeniti okus i boja. Krumpir držite suhim
i što dalje od luka! Voda i vlaga potiču klijanje pa
se krumpir brže kvari i trune. Plinovi iz luka također
prouzročuju brže truljenje, propadanje i
klijanje.
Nemojte micati klice iz krumpira sve do pripreme za kuhanje
da biste zaustavili ranije propadanje i održali krumpir
tvrdim i zrelim.