Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob...
Nakon kuhanja tjestenine, većina ljudi će vodu od tjestenine
baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako
je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za
zalijevanje cvijeća, u kući ili u vrtu, prenosi Daily Mail.
Vode od tjestenine puna je vitamina i minerala koje biljkama
pomažu da ostanu zdrave i potiče njihov rast i razvoj.
‘Sljedeći put kada kuhate tjesteninu, nemojte baciti ostatak vode
i biti rastrošni. Umjesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim
zalijte svoje biljke’, rekla je Danielle
Nierenberg, predsjednica grupe Food Tank. Kada se
tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob.
Minerali u vodi biljkama služe za gnojivo, što potiče stabilniji
i dugotrajan rast. Voda će potaknuti prirodne hranjive
vrijednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost
zemlje. Morat ćete manje zalijevati biljke i štedjet ćete na
vodi.
Može se koristiti voda preostala od kuhanja tjestenine, povrća,
krumpira ili jaja, jedino što trebate paziti je da voda ne smije
biti začinjena ni posoljena.