pokušajte

Nemojte bacati vodu od kuhanja tjestenine: Odlična je za zalijevanje cvijeća

Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob...

Nakon kuhanja tjestenine, većina ljudi će vodu od tjestenine
baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako
je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za
zalijevanje cvijeća, u kući ili u vrtu, prenosi Daily Mail.

Vode od tjestenine puna je vitamina i minerala koje biljkama
pomažu da ostanu zdrave i potiče njihov rast i razvoj.

‘Sljedeći put kada kuhate tjesteninu, nemojte baciti ostatak vode
i biti rastrošni. Umjesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim
zalijte svoje biljke’, rekla je Danielle
Nierenberg
, predsjednica grupe Food Tank. Kada se
tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob.

Minerali u vodi biljkama služe za gnojivo, što potiče stabilniji
i dugotrajan rast. Voda će potaknuti prirodne hranjive
vrijednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost
zemlje. Morat ćete manje zalijevati biljke i štedjet ćete na
vodi.

Može se koristiti voda preostala od kuhanja tjestenine, povrća,
krumpira ili jaja, jedino što trebate paziti je da voda ne smije
biti začinjena ni posoljena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije