Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu.
Hrvatska kulinarska reprezentacija od 14.
do 19. veljače u Stuttgartu se
predstavlja na Kulinarskoj
Olimpijadi – prestižnom kulinarskom natjecanju.
Hrvatski kuharski savez jučer je na svojoj Facebook
stranici objavio odlične vijesti.
– Dok je Nacionalni tim krenuo s kategorijom ‘Chefs table’
ispratili smo žetvu bronca i još jedno srebro. Regionalni
tim Varaždinske županije se vraća kući s
broncama oko vrata kao i mlada nada
Lovro Stančin (Hotel Turist Varaždin).
Show je ukrao sudionik već dva ciklusa Hrvatskog kuharskog kupa i
jedan od kandidata za Državnog prvaka u kuharstvu u 2019.,
Dinko Tomašić (Park Boutique Hotel Varaždin),
koji je osvojio srebrnu medalju i zasjao na
pozornici sajma u Stuttgartu! Iznenadio nas je i nastup još
dvojice hrvatskih kuhara Antonija Bukvića i Tomislava
Sabolića koji su također nagrađeni
broncom za svoje nastupe. Puna vreća medalja za
hrvatske kuhare, moglo bi se reći – stoji u objavi.
Kulinarska
Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko
natjecanje na svijetu. Održava se već preko 100 godina te okuplja
najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih
dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih
sposobnosti.