Iako ima dug životni vijek, mrkva je najbolja kada je hrskava i svježa, a uz malo vode ostat će tako tjednima.
Mrkva je namirnica koja se koristi gotovo u svakom jelu, a može
se jesti i sirova. Također je dobra za zdravlje, bez nje ne
bi bilo jela poput juha i gulaša. Sirova mrkva dobra je za
oči jer poboljšava vid.
Bez obzira na koji način ju koristite, najbolja je kada je svježa
i hrskava, a kako bi takva bila duže vrijeme potrebno ju je
pravilno pohraniti. Iako mrkve mogu dugo stajati, ovako ćete
produžiti njihov okus i hrskavost.
Kako piše
mashed.com, mrkve je najbolje pohraniti u posudu s vodom koju
ćete staviti u hladnjak. Voda i hladnoća će produljiti njihov
životni vijek nekoliko tjedana. Kada voda postane mutna i
zmazana, sve što trebate napraviti je zamijeniti ju novom
vodom.
Ako u vašem hladnjaku nema mjesta za posudu s vodom, možete svoje
mrkve umotati u vlažan papirnati ručnik i zatim staviti u
hladnjak. Kada se radi o potpuno svježim mrkvama koje na sebi još
uvijek imaju svoje lišće, postoji jedan korak koji morate
napraviti prije nego što ih spremite u hladnjak, a to je odrezati
lišće. Ono će povući svu vlagu i vodu iz mrkve, te će
sav vaš trud biti uzalud.
Na kraju i to lišće možete iskoristiti ili u salati ili kao začin
u nekim jelima.