uspiju svaki put

Kad se rade krafne, ne otvaraju se ni prozori ni vrata, a evo i zašto

Autorica jedne od naših najprodavanijih kuharica 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, podijelila je na Facebooku recept za krafne.

Ima toliko recepata za krafne koje sam isprobala, ali ovo je
daleko najbolji recept po kojem ih je pravila i moja mama. Može s
umakom, a može i bez. Ja radim skoro uvijek bez njega jer moji
vole s raznim okusima, kaže Suzy Josipović
Redžepagić

– Kćeri Hannan i Tara mažu Nutellu, Naco domaći pekmez, a ja
volim prazne – napisala je Suzy te dodala: Garantiram,
daleko najbolji provjereni recept za krafne! One se napuhnu, a
iznutra su šuplje – preukusne i prefine! Idealne za punjenje.
Nisu ni masne, ni debele.

Sjećam se kad ih je mama pekla, nije se smio otvarati ni prozor
ni balkon da se slučajno ne bi promijenila temperatura zraka u
stanu, jer se onda ne bi digle… Cijeli ritual, ali ništa
strašno, jedino treba malo strpljenja da se dva puta tijesto
digne – sve ostalo je igra… Nema maškara bez krafna!

Sastojci: 

6 žumanjaka
4 dag šećera korica
1 limuna malo soli
2 žlice ruma
4 dl mlakog mlijeka
7 dag ulja
3 dag uzdignute germe (3/4 kockice germe)
85 dag glatkog brašna

Postupak:

Izradite germu. U zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer pa miksajući
dodajte naribanu koricu limuna, malo soli i 2 žlice ruma. Zatim
dodajte mlako mlijeko, ulje i uzdignutu germu i dobro izmiksajte.
Na kraju postupno dodajte brašno i izradite glatko tijesto.
Stavite ga na toplo da se diže. Nakon što se tijesto diglo,
prebacite ga na pobrašnjenu dasku, razvucite ga na debljinu prsta
i s kalupićem ili čašom prvo namočenom u rum režite krafnice
koje stavljajte na stolnjak posut brašnom te pokrite krpom. Kada
krafne poprime dvostruk volumen, pecite ih u srednje zagrijanom
ulju. Prilikom pečenja, jednu stranu pecite oko pola minute
poklopljenu, a drugu stranu do pola minute otklopljenu. Vadite ih
mrežicom za krafne i odložite na papirnatu salvetu da upije višak
masnoće. Pospite šećerom u prahu ili punite pekmezom (malo ga
ugrijte i razrijedite i punite špricom) ili umakom od vanilije
ili Nutellom, prema želji. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/kad-se-rade-krafne-ne-otvaraju-se-ni-prozori-ni-vrata-a-evo-i-zasto-1380588 –
www.vecernji.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije