- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila. Naravno, sada svako malo čujem i rečenicu 'A kad buš nam nekaj skuhala?'
Tena Kovačić (23) iz Varaždina pobjednica
je druge sezone HRT-ovog kulinarskog
showa ‘Kuhan i pečen!’ Ova studentica
menadžmenta turizma pobijedila je između šezdeset i tri
natjecatelja.
U finalu je uz pomoć chefova Ivane Bekavac i Davida
Skoke, s još troje kandidata odmjerila snage u napetim i
zanimljivim dvobojima u kojima je bilo kuhanja na sigurno, ali i
ideja i kombinacija dostojnih velike završnice,
javlja HRT.
Najprije je pripremala medaljone od lungića, pire od jabuka
i ciklu s maslinovim uljem , a u zadnjem
dvoboju Wellington od janjetine i umakom na bazi šipka,
vina, kostiju, korabe, čokolade i konjaka, kao i desertom s
kesten pireom, ganacheom od čokolade te podlogom sličnom carskom
drobljencu (Kaiserschmarnu).
Svojim je jelima oduševila žiri i odnijela pobjedu.
– Osjećam se neopisivo. Jako sam sretna, a moram priznati i
ponosna na sebe. Ovo je pravi uspjeh, pobjeda mi je pokazala da
moja strast za kuhanjem ipak nešto znači i da doma, dok kažu da
sam nešto napravila fino, to ne govore iz pristojnosti – rekla je
uintervjuu
za HRT.
Ova studentica menadžmenta turizma rekla je da
voli sudjelovati u raznim događajima, festivalima i
organizaciji.
– Kuhanje mi je velika strast i puno razmišljam o hrani. Volim
putovati i jednog dana svakako želim, kako se kaže, vidjeti
svijeta. Jako cijenim prirodu, a lijepi su mi svi krajolici, od
mora do planina. Važni su obitelj, dečko i prijatelji i njihova
sreća. Uz fakultet se pokušavam dodatno angažirati što je više
moguće na raznim proslovima, projektima, udrugama i sl., a
ponekad i volontiram. Jako volim peći torte i kolače.
U show se prijavila spontano i neplanirano.
– Dečko i ja smo na moru gledali HRT i tako sam vidjela najavu za
Kuhan i pečen te podatke za prijavu. Rekla sam ‘iz čista mira’ ej
pa ja bi se mogla prijaviti na to, i tako je i bilo. Nisam
baš uvijek tako spontana, ali volim izazove i iskušavanje
vlastitih sposobnosti i nije mi žao što imam hrabrosti i volje za
takve pothvate.
Na pobjedu su svi ponosni.
– Još uvijek ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila.
Naravno, sada svako malo čujem i rečenicu ‘A kad buš nam nekaj
skuhala?’
Kuhanje je za nju umjetnost, rekla je.
– Pošto ne znam baš dobro slikati, mogu reći da je zapravo tanjur
moje platno na kojem se iživljavam i kreativno izražavam, kako
estetski tako i okusima. Kuhati sam počela već kao mala, naravno
za početak u vrtu gdje su glavne namirnice bile zemlja,
tratinčice i trava, a kasnije i u kuhinju uz baku, mamu, tatu,
djeda i sve ostale koji su se tamo našli.
Moje kuharske vještine ipak postaju malo ozbiljnije od 20. godine
na dalje. Volim pripremati jela s povrćem i slastice, a radim i
fine pizze, hamburgere, čušpajze i sve što zatreba. Dragome je
fino sve što pripremim, bar tako kaže, ha-ha, a najviše volim
kuhati wok i druga jela s povrćem – kazala je.