Nakon restorana i caffe bara, otvoren je i treći ugostiteljski objekt 'Bernarda' u kojem se nude pizze, tjestenina i burgeri.
U Varaždinskim Toplicama otvoren je još jedan ugostiteljski
objekt koji će obogatiti turističko-gastronomsku ponudu grada i
to ne samo u raznovrsnosti već i u originalnoj ponudi. Nakon
restorana i caffe bara, otvoren je i treći ugostiteljski
objekt ‘Bernarda’ u kojem se nude pizze, tjestenina i
burgeri.
Na otvorenju je bila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica
Dragica Ratković.
– Stalno ponavljam da su Varaždinske Toplice prekrasan dijamant
kojega trebamo brusiti. Uz pomoć naše Bernarde Cecelja to polako
i sigurno i radimo. Najprije je u Zagrebačkoj ulici otvoren
restoran ‘Bernarda’, prošle godine i caffe bar ‘Bernarda’, a
danas zaokružujemo priču i u jednom restoranu imamo kompletnu
ponudu – rekla je gradonačelnica Ratković naglasivši
posebnost ponude u ovom objektu.
– Tijesto za ove vrhunske pizze rađeno je s našom topličkom
termalnom vodom i to je doista posebnost i dodatna vrijednost za
Varaždinske Toplice. Uz stručni skup koji se održava u našem
gradu, a na kojem govorimo o termalnim vodama, njihovoj prošlosti
i budućnosti, termalna je voda sada i u novoj ulozi, stoga doista
zahvaljujem gospođi Bernardi što se usudila na takav iskorak i
odlučila termalnu vodu upotrijebiti za izradu pizza. Toplička
kupališna torta iz 19. stoljeća prva je, a ova pizza s termalnom
vodom druga zaštićena. Za Varaždinske Toplice koje imaju samo
1700 stanovnika, to je ogroman iskorak u gastronomiji, za jedno
malo mjesto koje ima hrabrosti ići brzo naprijed – dodala je
Ratković zahvalivši domaćoj poduzetnici koja
ulaže u razvoj Varaždinskih Toplica.
Bernarda Cecelja je istaknula da je otvorenje
trećeg ugostiteljskog objekta nastavak njezine topličke
turističke priče.
– U ovoj našoj pizzeriji nudimo široku paletu jela, od različitih
vrsta tjestenina, sve ručno rađeno od domaćih proizvoda. Imamo i
lazanje, burgere, mesne i riblje, a tu su i različite vrste pizza
čiji je način pripreme zaštićen, a mi smo i patent prijavili za
tu vrstu pripreme hrane. Osim toga, tu su i naši smještajni
objekti. Imamo 22 sobe, tri luksuzno opremljena apartmana, a kad
se još dovrši i hotelski dio imat ćemo zaista kompletnu ponudu,
60-ak soba sa 120 ležajeva sa svim mogućim terapijama, wellnesom
i uz veliku i raznoliku gastronomsku ponudu. Tu smo zaista
inovativni, ne samo iz proizvodnje, nego se to prebacuje i u ovaj
turistički dio – izjavila je Bernarda nakon otvorenja
zahvalivši djelatnicima i suradnicima na prepoznavanju i
provođenju ideja u djelo.
Andrej Oblaković, voditelj ugostiteljstva
‘Bernarda’, naglasio je još jednu njihovu posebnost.
– U restoranu ‘Bernarda’ napravili smo iskorak – sve se
radi rukom, nismo išli na onaj lakši dio i kupovali gotove
namirnice. Sve je rukom rađeno, od peciva koja se rade za
burgere, mesa koje se melje na licu mjesta, a koje dobivamo iz
kontroliranog uzgoja. Bitna je stavka da je svinjetina koja
dolazi u naše restoran stigla iz našeg uzgoja, svinje mangulice
koje uzgajamo na 32 hektara zemlje na polju u Čazmi. Iz ekološkog
uzgoja je i junetina koju kod nas pretvarano u burgere. Što se
tiče tjestenine, miješaju se dvije vrste brašna, opet jedna priča
ekološki uzgojenog brašna. Nismo birali lakše solucije i opet se
to prepoznaje kod okusa i svega što se stavlja na tanjur
– rekao je Oblaković.
Kako ističu u ugostiteljstvu ‘Bernarda’ cijene će biti
prihvatljive, a usluga na razini, što je već prepoznatljivo u
poslovanju pod imenom ‘Bernarda’. Radno vrijeme ugostiteljskog
objekta ‘Bernarda’ – pizza, pasta, burger je od 12 do
23 sata.