Kuhinjski poslovi mogu se olakšati ovim vrlo jednostavnim trikovima.
Mnogo ljudi misli da je kuhanje vrlo jednostavan posao, ali
stvari se mogu vrlo lako zakomplicirati zbog ljudske
brzopletosti.
Svaka greška i nesreća u kuhinji može se spriječiti s
jednostavnim trikovima, na koje se čak ne mora ni trošiti novac,
prenosi
BrightSide. Ovo su neki od najboljih trikova za olakšavanje
kuhanja i čišćenja nakon.
Razdvajanje bjelanjka od žumanjka
Ako se mučite s odvajanjem bjelanjka od žumanjka, pomoći će vam
samo žlica s rupama. Inače se koristi za vađenje vruće hrane iz
ulja, ali je odlična i za odvajanje bjelanjaka i žumanjaka.
Jednostavno razbijte jaje u posudu te žlicom izvadite žumanjak,
dok će bjelanjak samo proći kroz rupe.
Oštrenje kuhinjskih noževa
Kuhinjski noževi su u svakodnevnoj upotrebi, stoga nije ni čudo
da se brzo troše i njihove oštrice slabe. Kako biste brzo
riješili taj problem, uzmite samo jednu šalicu i preokrenite je.
Hrapavi rub donjeg dijela šalice odličan je za oštrenje noževa,
samo zapamtite da trebate oštriti pod kutom od 45 stupnjeva.
Produžite trajanje jagoda
Jagode su jedne od namirnica koje imaju vrlo kratki rok trajanja
i brzo se kvare. No kako biste produljili njihov vijek trajanja,
samo ih operite u octu. U jednoj posudi pomiješajte jednu šalicu
octa s osam čaša vode te stavite vaše jagode da se namaču neko
vrijeme. Zatim ih isperite običnom vodom i to je sve.
Neugodni mirisi u hladnjaku
Pokvareno voće, povrće i meso mogu u hladnjaku ostaviti vrlo
neugodne mirise, ali stvar se zapravo vrlo lako riješi. U
hladnjak samo stavite jednu kutiju sode bikarbone. Ona nema
miris, ali je odlična za upijanje vanjskih mirisa.
Čuvanje svježine keksa
Kako bi vam keksi ostali svježi, trebate dodati samo jedan
sastojak u kutiju u kojoj su spremljeni – komad jabuke. Ona čuva
svježinu keksiju, a kada se ona osuši, samo je zamijenite novim
komadom.