vrlo jednostavno

Sir vam se brzo kvari? Vjerojatno ga pogrešno spremate, evo koji je ispravan način

Za sprečavanje plijesni pomoći će vam malo maslinovog ili biljnog ulja, a za pravilno spremanje nije dovoljna samo plastična folija.

Sir je namirnica koja većini ljudi odgovara uz gotovo sva jela,
pogotovo zbog različitih okusa i teksture. Od gaude i ementalera
pa do paškog, sir se može pronaći u raznim oblicima i okusima. No
problem kod sira je što se vrlo brzo kvari, pogotovo kada ga ne
spremate na ispravan način, prenosi
Real Simple
.

Evo nekoliko smjernica za pravilno spremanje sira: Plastična
vrećica pomoći će u očuvanju svježine sira, ali ona nije najbolji
način za spremanje.

Najbolji način spremanja ovisi o vrsti sira. Tvrde i ostarjele
sireve najbolje je prvo omotati papirom za pečenje, a zatim
staviti u plastičnu vrećicu. Plavi sir i polutvrdi sir mogu se
spremiti u plastičnu vrećicu, mekani sir trebao bi se
držati u plastičnoj posudi s
poklopcem, svježi sir trebao bi  ostati u svojem
originalnom pakiranju, uz promjenu vode svakih nekoliko dana.

Kakav god da bio, najbolje mjesto za njega je u hladnjaku u
ladici gdje se inače drži povrće. Tamo je temperatura hladna i
stabilna, bez mnogo promjena, stoga je idealna za namirnice
poput sira. 

Svaki put nakon što koristite sir, iskoristite novi komad papira
za pečenje i plastični omot kako biste sačuvali njegovu
svježinu. Vijek trajanja sira također ovisi o vrsti, ali glavno
pravilo koje trebate zapamtiti jest – što je sir tvrđi, imat
će dulji vijek trajanja. 

Za očuvanje od plijesni može vam pomoći malo ulja.
Jednostavno namažite sir s malo maslinova ili biljnog ulja
te ga spremite u plastičnu posudu s poklopcem. Uvijek možete
obrisati ulje papirnatim ručnikom te sir oprati u toploj vodi i
bit će spreman za konzumaciju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije