OKUSI ITALIJE U VARAŽDINU

NOVO Vrhunske pizze obogatile ponudu Straussa

Od svibnja u ionako bogatoj ponudi Straussa su pizze. Napravljene od vlastitog kvasca, vrhunskih sastojaka, jedinstvene 'napolitana' pizze na Stančićevom trgu.

Popularni Strauss,
osim po svojem kafiću polako postaje poznat i po svojoj kuhinji.
Strauss je proteklog vikenda proslavio svoj prvi rođendan, kao i
ponovno otvaranje ‘vrata’ svojeg lokala.

Što se tiče njihove kuhinje, krenuli su od prošlog ljeta,
odradili su odličnu jesen i zimu, advent a potom ih je, kao i sve
ugostitelje, presjekla kriza.


U njihovom bistrou, pripremaju se odlični odresci, burgeri, a
jelovnik su od kraja svibnja upotpunili i pizzama. Kako navode,
željeli su iskoristiti ovu krizu, pa s unapravili krušnu peć i
kreću s ‘napolitana’ pizzama.

Sami fermentiraju svoj kvasac za pizze, a želja im je bila
proširiti ponudu kako bi više ljudi zainteresirali za dolazak u
Strauss.

Osim kvasca, svi sastojci na pizzi su najbolje kvalitete, a o
ambijentu ne treba trošiti previše riječi. Strauss je smješten na
najljepšoj mogućoj gradskoj lokaciji, Stančićevom trgu, a mirna
unutrašnja terasa ima i pogled na Stari grad.

Što se tiče pizza, tu je naravno miješana pizza
capricciosa, ali ona iz Straussa je sve samo ne
obična. Kvalitetno tijesto i sastojci čine ju stvarno posebnom
miješanom pizzom i mora se probati.

U ponudi su i margarita, vesuvio, funghi pizza.
Tu je i Buffalo napolitana, kao jedan od ‘aduta’
Straussa, s posebnom Buffalo mozzarellom, uz naravno ponovno
domaće tijesto.

Tu je naravno i vegetariana, za one koji ne vole
ili jednostavno je jedu meso. Za ljubitelje ‘šumskog zlata’,
tartufa, tu je i tartuffo pizza, gdje u posebnoj
kombinaciji tartufa i rukole donosi specifičan okus, kojeg pravi
gurmani obožavaju.

Dvije ‘domaće’ pizze, specijali, su Stančić i
Strauss, gdje se odlično isprepliću talijanski i
domaći sastojci.

Pizza Stančić kombinira posebne talijanse okuse
koje donose juneći pršut bresaola, mozzarella, rukola i sir grana
padano, a od domaćih okusa tu je kukuruz, koji je odlično
ukomponiran na ovu posebnu pizzu.

Pizza
Strauss
kombinira ponovno rajčicu i mozzarelu, a tu su i
cherry rajčice. Glavni ‘mesni’ sastojak su guanciale, ili
svinjski obrazi, a posebnost je i sir Pecorino romano.

Vrijedi svakako spomenuti da sve ove pizze nisu skupe, cijene su
od 38 do maksimum 50 kuna, što će sigurno biti dodatan motiv za
isprobati Strauss pizze.

Uz sve to, i dalje se u Straussu mogu probati i ‘stejkovi’, tu su
i njihovi poznati burgeri, a u ponudi imaju i neke slastice kao i
druge specijalitete.

Sve
novosti iz ponude možete i pogledati na njihovoj Facebook
stranici
, gdje možete pratiti i koji se događaji
odvijaju na ovom popularnom mjestu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije