Prema sveučilištu Davis, krastavci mogu osjetiti ‘ozljede od hladnoće’, ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva Celzijusa.
Krastavci se mogu koristiti na mnogobrojne načine, u salati,
dodati u vodu za energiju ili kao rješenje za podočnjake, ali ne
mogu jednu stvar – držati se u hladnjaku. Ako ste primijetili da
vam krastavci ne traju dugo i brzo se kvare, ne znači da ste
kupili loše krastavce, već da ih niste dobro spremili, prenosi
metro.co.uk.
Većina ljudi krastavce drži u ladici u hladnjaku, ali tamo se
nalazi vlaga i toplina zbog koje se oni brže kvare. Prema
sveučilištu Davis, krastavci mogu osjetiti ‘ozljede od hladnoće’,
ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva Celzijusa. Ako
se u hladnjaku drže dulje od tri dana, izgubit će okus i
hrskavost te postati mekani i vodenasti.
Kako bi krastavci trajali duže, trebali biste ih držati na sobnoj
temperaturi. Također biste ih trebali držati dalje od voće i
povrća koji u sebi sadrže etilen, poput banana, rajčica i dinje.
Što se tiče narezanih krastavaca, držite ih u zatvorenoj posudi u
hladnjaku, kako bi bili hladni, najdulje 48 sati.