Vinari međimurskog vinogorja osmislili su GO!VGOrice projekt oživljavanja Vinske ceste
Planirani događaji odvijat će se mjesečno i u ostatku godine. U
planu im je organizirati dežurstva na Vinskoj cesti kako bi svi
gosti i pružatelji turističkih i ugostiteljskih usluga imali uvid
u radno vrijeme i ponudu vinarija tokom cijele godine.
Vinari međimurskog vinogorja osmislili su GO!VGOrice projekt
oživljavanja Vinske ceste. Svaka od vinarija osmislila je svoj
individualni program od vođenih degustacija do uživanja u
sljubljivanju hrane i vina u naredna 3 mjeseca u ovim
terminima:
– 10. i 11. srpnja
– 14. i 15. kolovoza
Planirani događaji odvijat će se mjesečno i u ostatku godine. U
planu im je organizirati dežurstva na Vinskoj cesti kako bi
svi gosti i pružatelji turističkih i ugostiteljskih usluga imali
uvid u radno vrijeme i ponudu vinarija tokom cijele godine.
Sve ostale informacije o radnim vremenima Vinarija i njihovim
programima objavljivati će se društvenim mrežama i na obnovljenoj
web stranici URBANOVO.HR.
Vinarija Knehtl Medenjak
Možete ih posjetiti u petak i subotu, a vođene degustacije na
rasporedu su od 12 do 20 sati.
Vina Lovrec
Očekuje vas detoksikacija kušanje ‘naj od vina’ s ekološkim
predznakom u hladovini stoljetnih platana i okružju
nabujalog zelenila. Očekuje vas ‘Wine wellness’ program u sklopu
kojeg se možete upoznati s vinima i ići na kratku vinsku turu.
Program je na rasporedu 11. srpnja u 14 i 17 sati. Organizatori
vas mole da se prije najavite na email
adresu info@vino-lovrec.hr.
Vinarija Štampar
Možete ih posjetiti u petak i subotu od 14 sati. Na
Mađerkinom brijegu pripremat će burgere s kojima
startaju već od ručka. Burgere spremaju na grillu koji
su sami konstruirali te grillaju na drveni ugljen. Uz
svako jelo predlažu i pairing sa vinom.
DUPLI ČIZZZZ – Pinot Sivi – klasični burger samo što kod njega
sve ide u duplo. Sočan i ukusan. Dupla pljeskavica, dupli sir,
rajčica, krastavci, luk, salata, mayo, ketchup
TELEVISIA PRESENTA – Chardonnay – pro et contra – burger kao iz
meksičke sapunice. Slastan i intrigantan. Dupla pljuska,
guacamole, pink jogurt, cherry rajčice, margarita luk sa Don
Julio anejo tequilom i svježa limeta, iceberg salata, mayo
McJANKEC – Urban red – Janjeći burger odnosno burger sa janjećom
pljesakvicom. Dupla janjeća pljeska, tziziki, rajčica, luk,
salata. Varijante pulled pork sendviča po kojima su poznati
ne treba previše najavljivati.
Važno za najaviti je da pulled pork sendviče možete naručiti tek
navečer od 18 sati. Njihova traženost govori sama za sebe.
Sve pulled pork sendviče odnosno meso za njih pripremaju u
ručno rađenom smokeru pod imenom Čade. Smokaju na grabovini
koju su krčili preko zime i sušili u Wood Vaultu
(trezoru drva) na obroncima Bilogore.
Trailer mess je sendvič opasnih namjera – Pušipel – Trgana
sporo pečena svinjetina u 2 sloja sa osvježavajućim coleslaw od
komorača i kupusa. BBQ radimo sami. Za ovaj
preporučuju tabasco i bulleit BBQ, brioche pecivo.
Kalimera BBQ je sendvič – Sauvignon – Sporo pečena svinjetina,
svježi krastavci, cherry rajčice, tziziki, BBQ, brioche pecivo.
ROCKET Pork – Pušipel – Sendvič sa majonezom od kapara i limuna,
sporo pečena svinjetina, rikola, umak od sira i listići
parmezana.
Picnic Nachos – Urban white pjenušac – Nachos sa umakom od sira,
origano i čips od pancete.
Vinarija Solum
Ovog vikenda vikenda Vinarija Solum imati vođene degustacije
i druženje uz bazen. Posjetiti ih možete od
10 do 20 sati.
Munđarov breg
Svako vino ima svoju priču. Svaka vinarija svoju filozofiju.
Njihov će vas enolog provesti kroz podrum i uz degustaciju
vina podučiti povijesti i tradiciji mikrolokacije, objasniti vam
nove tehnologije proizvodnje vina, simbiozi loze, terroiru i
politici održivosti butique vinarija. Uživanje u prirodi uz vina
i kompenzatore okusa. Posjetiti ih možete od 10. srpnja od 16 do
20 sati, u subotu ne rade.
Vinarija Kunčić
Na vođenu degustaciju dođite od 13 do 19 sati.
Vinska kuća Hažić
– Ovaj vikend krećemo ozbiljno s programom ‘Go V Gorice’ jer
mama peče jabučne štrukle! Vino, gorice, klopica, klupica, pogled
na šumicu i škrip, škrip naše bačvice njihalice. Dođite nam
terasu na vinčeko, degustaciju, štukle ili nešt pjenušavo – kažu.
U petak, 10. srpnja, od 20 sati možete uživatie uz putopisnu
priču Ksenije & Matije, međimurske ranndoniere.
– Biciklistička avantura #4CC Four Corners of Croatia; 1.450 km
od Iloka do Svetog Martina do Savudrije do Molunata za manje od 5
dana. Saznajte zašto Ksenija & Matija trebaju naše vino –
poručuju organizatori.
Posjetiti ih možete od 16 sati do 23 sata.
U subotu, 11. srpnja, za sve koji su zakasnili u prvom
terminu organizatori su sve pripremili ponovo. Radno vrijeme je
od 10 do 19 sati.
Vinarija Dvanajščak – Kozol
Međimurje i Mediteran
– predjelo – punjena focaccia – rajčica, mozzarella, bosiljak,
piletina, chilly – Pušipel classic 2019.
– glavno jelo – zapečeni caneloni – špinat, rajčica – Natura
Sauvignon 2017. – desert – tart au citron
– Muškat žuti Light 2019. + stručno vođena degustacija u petak i
subotu od 11:00-20:00.
Vinarija Danica i Boris Novak
Na rasporedu je vođena degustacija od 12 do 17 sati.
Vinarija Horvat
Vođena degustacija očekuje vas u petak 10. srpnja od 12
do 17 sati. U subotu ne rade.
Vinarija Jakopić
U kušaoni restorana Terbotz vođena degustacija uz platu
neutralizatora okusa i u petak i u subotu od 16 sati do 21 sat.
Vinarija Kojter
Od 11. srpnja od 12 do 18 sati očekuje vas vođena
degustacija.