tko bi rekao

Lubenica će biti još slađa i ukusnija uz jedan neočekivani sastojak

Posolite na krišku lubenice i odmah ćete primijetiti bolji okus.

Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane,
tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a
odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća.

Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tijekom
prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju
okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed.

Da biste postigli da okus lubenice bude slađi,
zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je
odlična za smanjenje gorčine.

Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi
poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju
o tome zašto to funkcionira.

– Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a
gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice.
Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi
slatkoću i suzbiti gorčinu – objašnjava
Stuckey.

Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete
sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li
ikada primijetili da vam tijelo više žudi za
soli što se više znojite? To je majka priroda koja maše
crvenom zastavom, podsjećajući vas da provjerite svoje
elektrolite.

‘Slana’ sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo
hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo
hidratizirano sa svakim zalogajem.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije