savršeno

Za ovu čokoladnu čaroliju ne trebate uključivati pećnicu, a gotova je za pola sata

Isprobajte ga već danas!

Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena. Namirnice se
obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te
se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede
izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima i
ne uništavaju se enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg
organizma.

Prijeći na ovakav način prehrane najlakše je ako jedete lokalno,
svježe voće i povrće, orašaste plodove koji su vam dostupni,
sjemenke poput suncokretovih i bučinih koštica, koristite
maslinovo i bučino ulje, jedete puno zelenog lisnatog povrća.

Mi vam predlažemo da započnete s ovim famoznim kolačem jer odluka
će biti lakša!

Čokoladna čarolija

Kora:

2 šalice badema

1 šalica suhih smokava

3 žlice kakaa zaslađivača po potrebi

Prvo sameljite bademe do brašna pa nakon toga dodajte ostale
sastojke. Sastojke miksajte u multipraktiku ili sjeckalici.
Kada smjesu pritisnete rukama, a ona je ljepljiva i drži se
zajedno, onda je savršena. Dobivenu koru raširite rukama po
kalupu za kolač koji ste prethodno obložili prozirnom folijom,
tako da vam poslije bude lakše kolač izvaditi na tanjure.

Džem od šljiva:

1 šalica suhih šljiva

1/2 šalice vode

Sastojke zajedno miksajte u blenderu, te dobiveni džem raširite
ravnomjerno po kori.

Čokoladni preljev za vrh:

2 avokada

1 šalica indijskih oraščića, namočenih na 20 min, a zatim
ispranih

3/4 šalice kakaova maslaca, otopljenog

1/4 šalice kakaova praha

1 šalica datulja

1/4 šalice vode malo vanilije

Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke čokoladne kreme.
Premažite ravnomjerno preko džema od šljiva. Spremite gotov kolač
u hladnjak i poslužite ga ohlađenog.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije