Kako bolje proslavitit svjetski dan cheesecake nego tako da pripremite jedan?
Već nekoliko godina torta od sira jako je popularna. Mnogi su
klasičnu verziju s krem sirom i vrhnjem malo unaprijedili, pa
sada tako postoje recepti s Oreo keksom, karamelom, malinama…
Mi danas donosimo jedan pravi ljetni recept za koji ne treba puno
vremena pripreme, a rashladit će vas u trenu.
Sastojci
Za koru:
300g mljevenog keksa
125g maslaca
100ml mlijeka
Za kremu:
250g šlaga
250ml mlijeka
450g krem sira
150g šećera u prahu
100g kokosovog brašna
100g bijele čokolade
Za glazuru:
100g bijele čokolade
2 velike žlice mlijeka
Priprema:
Umutiti maslac, dodati keks i mlijeko i izmiješati. Staviti
u posudu za pečenje i pritisnuti prstima na dno kako biste dobili
ravnu i tanku podlogu.
U jednoj zdjeli umutiti šlag s mlijekom, a u drugoj krem sir sa
šećerom u prahu. Na kraju te dvije smjese pomiješajte zajedno.
Zatim im dodajte kokosovo brašno i bijelu čokoladu koju ste
prethodno otopili. Na podlogu izlijte kremu, stavite u hladnjak
dok se ne stisne i dobro ne ohladi.
Istopite bijelu čokoladu s dvije žlice mlijeka i prelijte preko
kreme. Vratite još kratko u hladnjak dok se glazura ne stisne.
Ukrasite po želji voćem.