Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom
mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti
pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i
vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu
teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako
ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi
Lifehacker.
Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krumpirom
dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i
ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak
korijena i proklijavanje krumpira. Budući da jabuke također
uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje
od njih dobro je i za vaše druge proizvode.
Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon
osam tjedana, u usporedbi s krumpirom pohranjenim bez jabuke; oni
su ‘uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda.’ Zato dodajte
jabuku i spremite svoj krumpir.