U pripremu pečenog krumpira uklopite ove savjete i dobit ćete savršeno hrskav krumpir.
Hrskavi izvana, mekan i lagan iznutra – savršen pečeni krumpir.
Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što njihova
unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana sasvim ispeče, ali
postoji način s kojim ćete postići da vam se
krumpir uvijek savršeno ispeče.
Kuhari i stručnjaci za hranu za
GoodFood podijelili su svoje najbolje savjete za pečeni
krumpir.
Ne režite ga na premale komade
Komade krumpira narežite prilično velike, što će smanjiti
mogućnost raspadanja tijekom pečenja.
Kuhajte ga dok ne bude mekan
Krumpir se prije pečenja treba skuhati. Ali kako biste dobili
najbolje rezultate, skuhajte ga dok ne postane mekan, ali ga
nemojte skuhati do kraja.
Okrenite ih na pola pečenja Kada je krumpir napola pečen,
pažljivo da preokrenite. Taj se postupa obično radi oko 40.
minute pečenja.
Dodajte hrskavi umak
Prije nego što krumpir stavite peći, ubacite ga u brašno ili
palentu. Oni će se spojiti s uljem i dodati dodatnu hrskavost
krumpiru.