TKO BI REKAO

Stručnjaci šokirali mnoge: Bijela čokolada zapravo nije čokolada

Kako bi se proizvod klasificirao čokoladom, mora sadržavati krute komade čokolade, što bijela čokolada nema.

Bijela čokolada je hrana koja stvarno dijeli ljude – ili je
obožavaju ili im se uopće ne sviđa. Ako ste netko tko s ponosom
proglašava bijelu čokoladu vašom omiljenom vrstom čokolade, sa
žaljenjem vas obavještavamo da zapravo nije čokolada, prenosi

mirror.co.uk
.

Iako bi vam se, naravno, oprostilo kad ste pomislili da je
čokolada, jer riječ čokolada stvarno postoji u njezinom imenu,
bijela čokolada se tehnički klasificira kao čokoladni
slastičarski proizvodi, a ne čista čokolada jer ne sadrži nikakve
krute komade čokolade.

Napravljena je korištenjem mješavine kakao maslaca, šećera,
mliječnih proizvoda, vanilije i emulgatora poznatog kao lecitin.
Stručnjaci za hranu objasnili su razliku između čokolade i bijele
čokolade.

– Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentiraju,
osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni
dio čokolade. One su zatim mljevene u pastu koja se zove
čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao
komadiće koji daju okus, i kakao maslac, koji je mast. Proizvod
mora sadržati komadiće kakaa kako bi se klasificirala kao
čokolada, a bijela čokolada ima samo kakao maslac – tvrde
stručnjaci.

Nakon što se ova informacija podijelila na društvenim mrežama,
mnogi su ostali šokirani i nazvali bijelu čokoladu ‘lažnom.’

– Bijela čokolada je lažna. Ne bi se trebala zvati čokolada –
komentirao je jedan korisnik.

– Istina o bijeloj čokoladi slomila mi je srce – otkrila je jedna
korisnica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije