Kako bi se proizvod klasificirao čokoladom, mora sadržavati krute komade čokolade, što bijela čokolada nema.
Bijela čokolada je hrana koja stvarno dijeli ljude – ili je
obožavaju ili im se uopće ne sviđa. Ako ste netko tko s ponosom
proglašava bijelu čokoladu vašom omiljenom vrstom čokolade, sa
žaljenjem vas obavještavamo da zapravo nije čokolada, prenosi
mirror.co.uk.
Iako bi vam se, naravno, oprostilo kad ste pomislili da je
čokolada, jer riječ čokolada stvarno postoji u njezinom imenu,
bijela čokolada se tehnički klasificira kao čokoladni
slastičarski proizvodi, a ne čista čokolada jer ne sadrži nikakve
krute komade čokolade.
Napravljena je korištenjem mješavine kakao maslaca, šećera,
mliječnih proizvoda, vanilije i emulgatora poznatog kao lecitin.
Stručnjaci za hranu objasnili su razliku između čokolade i bijele
čokolade.
– Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentiraju,
osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni
dio čokolade. One su zatim mljevene u pastu koja se zove
čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao
komadiće koji daju okus, i kakao maslac, koji je mast. Proizvod
mora sadržati komadiće kakaa kako bi se klasificirala kao
čokolada, a bijela čokolada ima samo kakao maslac – tvrde
stručnjaci.
Nakon što se ova informacija podijelila na društvenim mrežama,
mnogi su ostali šokirani i nazvali bijelu čokoladu ‘lažnom.’
– Bijela čokolada je lažna. Ne bi se trebala zvati čokolada –
komentirao je jedan korisnik.
– Istina o bijeloj čokoladi slomila mi je srce – otkrila je jedna
korisnica.