Detaljno je objasnio kakva tjestenina treba biti kada se izvadi iz lonca.
Jedan od najpoznatijih kuhara u svijetu Gordon
Ramsay podijelio je svoje osnovne trikove za
kuhanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje tjestenine.
Iako većina ljudi tjesteninu kuša u intervalima kako bi
vidjeli je li dovoljno kuhana, ovaj poznati chef ima bolji trik,
prenosi
mirror.co.uk.
Svoje kuhanje započinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek
koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala.
U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i
obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila.
Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer
ona miješa tjesteninu u loncu. Ako upotrebljavate dulju
tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan
kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite
cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao.
Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a
kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima
osjetiti je li dovoljno skuhana.
‘Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti ‘al dente’, dakle ne
pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo.’
Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu
maslinova ulja. Sve dobro promiješajte.