međimurska gozba

‘VEČERA ZA 5 NA SELU’ Sonja iz Praporčana oduševila goste jelima i osobnošću

Sonja je srdačno dočekala goste, nazdravili su međimurskom žesticom i počeli s večerom.

Ovaj će se tjedan u ‘Večeri za 5 na
selu’
 kuhati i veseliti u Međimurju i varaždinskom
kraju, a Sonja iz Praporčana bila je domaćica
koja je probila led i u svom domu ugostila pismoslikaricu
Karmen, umirovljenika Antuna,
trgovkinju Nikolinu i slastičarku
Gordanu.

Pripremila im je predjelo naziva Međimurski
bregi
, glavno jelo Potrti kotač i
desert Babičina duga

Sonja je srdačno dočekala goste, nazdravili su međimurskom
žesticom i počeli s večerom. Domaćica je prvo poslužila guščja
jetra s džemom od aronije, a potom gostima objasnila da su
trebali večerati ispod kivi brajde, no kiša ih je spriječila u
tome.

– Pašteta je bila fantastična – komentirao je
Antun predjelo, a i Gordanu je
osvojila.

– Ta kombinacija paštete i marmelade – fantazija – rekla je
slastičarka, a oduševila je i Nikolinu koja
dosad nije probala guščju paštetu. 

Nakon iznimno uspješnog predjela Sonja je poslužila glavno jelo:
pureće rolice s trgancima, a kandidati su komentirali da je
porcija bila jako velika.

– Ne preferiram velike porcije, ali danas mi to nije smetalo ni
najmanje – hvalila je Nikolina glavno jelo,
a Karmen trgance.

Gordana je također pohvalila jelo i objasnila
kandidatima kako ima alergiju na gluten te da možda neće svaki
put sve pojesti, ali će probati.

– Svi su to super prihvatili jer vide da neću dramatizirati oko
toga. Pa i da dobijem osip ili nešto, neće se ništa loše dogoditi
za tih par dana – rekla je slastičarka. 

Došao je red i na međimursku gibanicu.

– To je najbolji desert koji postoji, savršen je! – komentirao je
Antun, a Karmen dodala:

– Pa tko se ne bi veselio međimurskoj gibanici? Kad vidiš one
lijepe slojeve, prva liga. 

Svima se svidjela gibanica i hvalili su domaćicu.

– Lijepo je to napravila i okus je bio fin – rekla je
Karmen. 

Poslije večere Sonja je izvela goste ispred
kuće, gdje ih je čekao cijeli bend pa su malo i zapjevali!

– Jako lijepo, bila je to točka na i – rekla je Nikolina.

Uslijedilo je ocjenjivanje – Antunu je sve bilo
izvrsno, ali kako je bila tek prva večera, odlučio se devetku.
Gordana je dala ocjenu deset zato što joj je sve
bilo fantastično, Nikolina je dala devetku jer
su je oduševili predjelo i desert, a Karmen je
dala desetku jer joj je sve bilo odlično. 

A hoće li tako uspješno biti i sutra kod Karmen,
pogledajte u novoj epizodi kulinarskog showa – od 20 sati na
RTL-u!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije