Idealna za hladne zimske dane i gotova u svega nekoliko minuta.
Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da
popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za
tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku
izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju
vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.
Kupujte domaće
Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite,
potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne
farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode,
a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s
ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u
napitku.
Probajte sa šlagom
Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice
arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte
svojoj vrućoj čokoladi.
Mlijeko je važno
Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti
više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na
temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se
mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom.
Pjena također povećava volumen i kremasti okus.
Ne zaboravite pjenjaču
Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne
miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je
prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno
kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.