njam

Oblatne su nezaobilazni kolač u blagdansko vrijeme, a uživat ćete u ovom receptu iz bakine bilježnice

Ilustracija

Kako da blagdani prođu bez ovog omiljenog kolača?

Osim mađarica, breskvica, vanili kiflica, na blagdanskom stolu
nezaobilazne su i oblatne. Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam
puno sastojaka, a priprema je jednostavna. Slijedite ovaj recept
i zasladite sebe i ukućane.

Sastojci:

Paket oblatni
2 litre mlijeka
70 dag šećera
3 reda čokolade za kuhanje
10 dag margarina

Priprema:

Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena,
dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje,
margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu.

Ostavite kremu da se dobro ohladi. Mažite oblatne rashlađenom
kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila dok
se sjedine. Izrežite na kocke ili rombove.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije