Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.
Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše
manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih
oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja
Zvirotić Andrijanić, autorica Food & Mood bloga.
Punjena uskrsna jaja na 2 načina
1. verzija
Sastojci:
5 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
2 žlice krem sira
1 žličica jabučnog octa
1 žličica senfa
sol, šareni papar
Priprema:
Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite
po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite
ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte
da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe
mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.
2. verzija
Sastojci:
5 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
2 žlice ljutog ajvara
sol, papar
Priprema:
Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po
dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u
manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte
majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se
ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim
čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.