Desert koji se jednostavno priprema, a obožavat će ga i djeca i stariji.
Donedavno su Dorayaki palačinke bile
tradicionalna slastica u Japanu, ali recept se proširio
društvenim mrežama, počeli su ih isprobavati i u drugim zemljama
i sada su pravi hit.
U pitanju su male, deblje palačinkice, slične američkim, koje se
inače pune namazom od azuki graha, ali kako se širio po svijetu
recept je svatko malo izmijenio, pa su tako odlične i s domaćim
pekmezom ili namazom od čokolade.
Za pripremu vam treba:
150 g glatkog brašna
110 g šećera
2 jaja
3 žlice vode
1 žlica meda
1 žličica sode bikarbone
Malo ulja
Namaz koji odaberete
Priprema:
Prvo pomiješajte jaja sa šećerom i medom i umutite mikserom kako
biste dobili pjenastu smjesu.
Sodu bikarbonu dodajte u vodi, dobro promiješajte i dodajte
pjenastoj smjesi koju ste prethodno napravili.
Uzmite sito i protresite brašno kroz njega kako biste uklonili
sve grublje komadiće i spriječili nastajanje grudica. Postupno
dodajte bašno u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatku
teksturu.
Na tavi zagrijte malo ulja i pecite male palačinke, otprilike
promjera od 10 centimetara.
Uzmite dvije palačinke i na jednu namažite namaz koji ste
odabrali, a zatim je poklopite drugom i lagano stisnite kako bi
se rubovi zalijepili. Poslužite ove male ‘sendviče’ dok su još
topli, savjetuje Masterclass.com.