DOBRO JE ZNATI

Smije li se piletina više puta podgrijavati? Stručnjakinja ima odgovor

Ako stoji dulje od tri dana u hladnjaku, nikako, kaže stručnjakinja.

Ostalo vam je piletine od nekog ručka i niste sigurni smijete li
je podgrijavati i koliko puta? Ukratko, smijete, ali morate
paziti na neke stvari.

Prvo, ako stoji u hladnjaku dulje od tri dana trebate je baciti.
Drugo, ne smijete je podgrijavati prekratko, ali ni predugo da se
ne bi posušila.

Lydia Buchtmann iz Food Safety Information
Council rekla je da se piletina može podgrijavati i
više puta, ali mora doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše
provjeriti uz pomoć termometra za kuhanje.

Možete to napraviti u pećnici – zagrijte ju, ubacite piletinu na
nekoliko minuta i kada je izvadite van prelijte s malo ulja kako
biste dobili hrskavost.

Druga opcija je mikrovalna pećnica, ali budite oprezni jer ista
često ne podgrije hranu ravnomjerno. Najbolje bi bilo da komad
mesa izrežete prije, a onda stavite na minimalno tri minute.
Ostavite da stoji još dvije prije posluživanja,
prenosi The
Sun
.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije