Za pripremu vam treba svega 5 minuta, ako ne računamo pečenje.
Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je
odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno
namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je
šteta bacati.
Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek
pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je
još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi – posebno
djeca.
Treba vam:
Stari kruh ili tost, cijeli
250 ml mlijeka
50 g šećera
2 jaja
Vanilin šećer
Cimet
Limunova korica
Grožđice
Komadići bijele ili crne čokolade po želji
Priprema:
Upalite pećnicu na 170 °C.
Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje
koju ste prethodno namazali maslacem – super je ako koristite
onaj s aromom vanilije.
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer,
limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju
dodajte grožđice.
Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh.
Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije
zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od
vanilije sa strane.