Bolonjez je jelo koje konzumira gotovo svaka obitelj jer ga je lako napraviti, ali jedna kuharica kaže da niste ni svjesni koji sastojak ga čini ukusnijim.
Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom,
osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih
recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još
ukusniji umak, piše
Net.hr.
Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako
bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku
je rekla: “Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus
ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji.”
Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će
dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u
nastavku.
Recept
Sastojci:
500 g mljevene junetine
150 g pancete
500 ml goveđeg temeljca
150 ml mlijeka
1 mrkva
1 luk
1 štapić celera
čaša vina
1 konzerva pelati rajčice
žlica umaka od rajčice
2 fileta inćuna
2 lista lovora
3 grančice timijana
ulje za kuhanje
Priprema:
U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte
nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne
omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne
porumeni – oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i
drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso
ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu
dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri
minute.
Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka
od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da
zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da
lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u
umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.
Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je
vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na
laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i
miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte
mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i
lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti
spreman za posluživanje, piše The Mirror.