Da biste poboljšali ukus špinata, možete mu dodati neke namirnice i začine kako bi njegov ukus postao savršen
Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i
aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od
profesionalnih kuhara.
Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za
kuhanje.Kako napraviti ukusan špinat. Ovo je recept za
kremasti špinat.
Sastojci:
1 kg špinata
2 žličice maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 žlice narezanog crvenog luka
malo ljute mljevene paprike
prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica narezane kore limuna
3/4 šalice vrhnja za kuhanje
2 žlice parmezana
Priprema:
U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte
nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se
ocijedi. Istopite maslac pa propržite crveni luk, dodajte soli,
papra, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore
limuna.
Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte
sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.
Ostavite na štednjaku još dvije minute, a zatim poslužite.