Vijesti / Vino i hrana

i poboljšava metabolizam

Konzumiranje obroka ranije u danu potiče gubitak kilograma

Konzumiranje obroka ranije u danu potiče gubitak kilograma
Ilustracija

Iako svi već dobro znamo koliko je doručak važan, svejedno ga većinom izbjegavamo...

Nutricionisti i liječnici oduvijek promoviraju važnost doručka kao najbitnijeg obroka u danu, no zbog ubrzanog načina života i dalje ga mnogi redovito izbjegavaju. 

No, nedavno istraživanje vas možda potakne na promjenu, pogotovo ako želite izgubiti kilograme. Naime, znanstvenici su potvrdili da ranije konzumiranje obroka može potaknuti mršavljenje i to ne zbog gubitka kalorija, već zbog smanjenja hormona apetita i gladi. 

Autori studije naveli su kako usklađivanje prehrane s ostalim biološkim ritmovima smanjuje tjelesnu težinu i poboljšava zdravlje metabolizma. 

Međutim, dodali su kako i dalje nije u potpunosti jasno na koji način vrijeme jedenja ima utjecaj na gubitak kilograma, no rezultati istraživanja su tako dokazali. 

Znanstvenici su usporedili dvije grupe ljudi koji su jeli jednake obroke tri puta na dan, četiri dana za redom, ali s drugačijim vremenskim rasporedom. Jedna je grupa prvi obrok jela u osam sati ujutro, a zadnji u dva sata popodne, dok je druga grupa jela prvi obrok u osam sati ujutro, a posljednji u osam sati navečer. 

Rezultati su pokazali kako je prva grupa nakon četiri dana u organizmu imala manje hormona gladi nego druga grupa i uz to, prva je grupa izgubila više kilograma. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!