Vijesti / Vino i hrana

Miris štrukli i okus tradicije

NOVA MANIFESTACIJA Ove subote ne propustite prvu Varaždinsku štruklijadu u atriju Županijske palače

NOVA MANIFESTACIJA Ove subote ne propustite prvu Varaždinsku štruklijadu u atriju Županijske palače
Varaždinska županija

'Naša gastronomija, posebno naša tradicionalna gastronomija, nezaobilazni je dio našeg turizma.'

Kao i svake godine, prilikom obilježavanja Dana Varaždinske županije, u suradnji sa Turističkom zajednicom Varaždinske županije organizira se program u kojem se žele osvrnuti na postignuto, ali isto tako osvijestiti kulturno nasljeđe podneblja u kojem živimo.

- Varaždinska županija ove je godine u sklopu obilježavanja Dana županije odlučila predstaviti potpuno novu manifestaciju za naše građane pod nazivom 'Varaždinska štruklijada'. Naša gastronomija, posebno naša tradicionalna gastronomija, nezaobilazni je dio našeg turizma. Posljednje dvije godine veliku pažnju posvećujemo upravo našim tradicionalnim proizvodima i jelima i radimo na njihovom brendiranju. Našim izlagačima osigurali smo besplatan prostor, besplatnu infrastrukturu te prodajne kutije. Pozivamo sve građane ovu subotu na našu 'Varaždinsku štruklijadu' - naglasila je Martinčević na konferenciji za medije.

Damir Crleni najavio je i radionicu koja će se održavati u atriju, a na kojoj će građani moći vidjeti kako se razvlači tijesto i rade štrukli.

Manifestacija će biti promotivno-prodajnog karaktera. Osim štrukli, promovirati će se i druge slastice iz naše tradicije, poput: kučanskog koščićjaka, vidovečkog gibanika, varaždinskog klipiča, trnovečke makovnjače, bučnice i drugih.

Sve prisutne zabavljati će Hajdina band.

PROGRAM:

SUBOTA (14.09.2019) od 9 do 13 sati

Popis sudionika:

Udruga kuhara Varaždinske županije
Udruga Hajdina
Udruga žena Općine Vidovec
Udruga žena Trnovečko srce
Udruga Biserna dolina
Udruga žena Kaštelanec
Restoran Minerva
Hotel Varaždin
Hotel Turist

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video