Vijesti / Vino i hrana

dani varaždinske županije

PRVA VARAŽDINSKA ŠTRUKLIJADA Miris štrukli i okus tradicije ispunili atrij Županijske palače i oduševili prisutne

PRVA VARAŽDINSKA ŠTRUKLIJADA Miris štrukli i okus tradicije ispunili atrij Županijske palače i oduševili prisutne
Varaždinska županija

'Moram naglasiti da smo apsolutno zadovoljni i odazivom udruga i hotela koji su se uključili, a ponajviše odazivom naših građana.'

Povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije, danas 14. rujna, po prvi je puta održana 'Varaždinska štruklijada' koja je zaista bila pun pogodak. Ispunjen atrij građanima, miris štrukli i okus tradicije i naše gastronomske baštine pokazao se kao odlična kombinacija jer su štrukli nestali u rekordnom roku.

Novom manifestacijom zadovoljna je savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Naša 'Varaždinska štruklijada' je ove godine naš pilot projekt u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije. Moram naglasiti da smo apsolutno zadovoljni i odazivom udruga i hotela koji su se uključili, a ponajviše odazivom naših građana. Pripremljeno je preko 2.000 raznovrsnih štrukli i kolača koji su prodani za malo više od dva sata.

Martinčević je naglasila kako je Varaždinska županija izlagačima osigurala besplatan prostor te prodajne kutijice.

- Ponosni smo na naše štrukle koji su dio naše tradicije i svatko tko dođe u naš kraj uvijek s zadovoljstvom proba naše štrukle i svi su oduševljeni. Našu tradiciju trebamo čuvati i ovom manifestacijom to svakako i činimo - rekao je župan Radimir Čačić.

Manifestacija je bila promotivno-prodajnog karaktera. Osim štrukli, promovirali su se i druge slastice iz naše tradicije, poput: kučanskog koščićjaka, vidovečkog gibanika, varaždinskog klipiča, trnovečke makovnjače, bučnice i drugih te je u sklopu današnje manifestacije održana i radionica izrade štrukli. Sve prisutne zabavljao je Hajdina band.

U 'Varaždinskoj štruklijadi' sudjelovali su Udruga kuhara Varaždinske županije, Udruga Hajdina, Udruga žena Općine Vidovec, Udruga žena Trnovečko srce, Udruga Biserna dolina, Udruga žena Kaštelanec, restoran Minerva, hotel Varaždin i hotel Turist.

'Varaždinsku štruklijadu' posjetili su i članovi folklornih skupina iz Varaždina, Osijeka, Makedonije i Poljske koji su otplesali nekoliko kratkih folklornih plesova, a prije mimohoda varaždinskim ulicama župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, predstavnici CTK-a Petra Golubar i Krešimir  Plantak Večerin primili su predstavnike KUD-a Osijek 1862., KUD-a Izvor iz Makedonije te KUD-a iz Poljske.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!