Vijesti / Vino i hrana

u sklopu baroknih večeri

GALA VEČERA Švedske delicije u Varaždinu - evo što očekuje gurmane na današnjoj večeri u Starom gradu

GALA VEČERA Švedske delicije u Varaždinu - evo što očekuje gurmane na današnjoj večeri u Starom gradu
Ilustracija

Predstavljanjem gastronomske ponude zemlje partner želimo našim gostima omogućiti da osim upoznavanja švedskih glazbenika i glazbe, počaste i svoje nepce...

Šveđani su poznati kao veliki gurmani, a osnovu njihove kulinarske kulture čine tradicionalni recepti iz kvalitetnih namirnica. Neka od jela moći ćete kušati danas, 27. rujna, u 19.30 sati na varaždinskom Starom gradu na Hrvatsko-švedskoj gala večeri.

Bit će to jedinstvena prilika za isprobavanje Köttbullar - mesnih okruglica, okriti što je to Raggmunk med stekt fläsk ili Pytt i Panna i kušanje švedskih slastica poput  Kanelbullara koje je i poznata spisateljica Astrid Lindgren opisala u svojim romanima.

- Predstavljanjem gastronomske ponude zemlje partner želimo našim gostima omogućiti da osim upoznavanja švedskih glazbenika i glazbe, počaste i svoje nepce biranim jelima te skandinavske zemlje. Neizostavno naravno bit će i barokno pivo.

Obzirom na ograničeni broj ulaznica pozivamo gurmane da što prije obave rezervaciju i kupe ulaznicu - poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin u kojem možete kupiti ulaznice po cijeni od 150 kuna za ovu gastronomsku poslasticu u idiličnom ambijentu varaždinskog Starog grada.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!