Vijesti / Vino i hrana

BROJNE AKTIVNOSTI

PREHRANA Udruga Medenjak ovog je mjeseca održala dvije edukativne radionice prirodne hrane

PREHRANA Udruga Medenjak ovog je mjeseca održala dvije edukativne radionice prirodne hrane
Udruga Medenjak

Radionice pod nazivom 'Raw food slastice i slatki doručak' te 'Domaći kruh, peciva i namazi' sadržavale su dvadesetak recepata bez rafiniranih ugljikohidrata, naglasile važnost domaćeg blagovanja te ukazale na mogućnosti kreiranja jednostavnih obroka od svega nekolika punovrijednih sastojaka.

Udruga Medenjak ovog je mjeseca održala dvije edukativne radionice prirodne hrane namijenjene djelatnicima školskih i predškolskih ustanova.

Radionice pod nazivom 'Raw food slastice i slatki doručak' te 'Domaći kruh, peciva i namazi' sadržavale su dvadesetak recepata bez rafiniranih ugljikohidrata, naglasile važnost domaćeg  blagovanja te ukazale na mogućnosti kreiranja jednostavnih obroka od svega nekolika punovrijednih sastojaka.

Sastavni dio radionica bila je i kratka edukacija o štetnost sastojaka u prehrani 21. stoljeća kojom se željelo skrenuti pažnju na skrivene šećere i minimalnu hranjivu vrijednost lako dostupnih gotovih obroka, naročito štetnih ako se njima hrane mladi i djeca, a koji se smatraju jednim od glavnih uzroka pretilosti i bolesti novijeg doba.
Radionice su financirane projektom 'Biram domaće' podržanim od strane Grada Varaždina.

Inače udruga Medenjak od ove je godine s ciljem promocije prirodne hrane i lokalnog domaćeg proizvoda na novoj lokaciji u Gajevoj 15 pokrenula projekt 'Biram domaće' kroz koji želi ukazati da 'kava i klipić' nisu nužno jedina opcija jutarnjeg obroka te stoga svake subote u 9 sati na navedenoj lokaciji za svoje članove uz ponudu dana nudi i recepte koje možete ponijeti sa sobom nakon što kušate ono što su vam  pripremile marljive ruke Medenjakovih članica.

Projekt su donacijama svojih proizvoda podržale varaždinske trgovine zdrave hrane; Žitnica i Zeleni kutak a od nedavno i novo otvorena trgovina ORGANIKA iz Školske ulice koja svoje proizvode nudi u rinfuzi te je tako u cijeli projekt, osim prirodnih sastojaka, uključena i ekološka komponenta.

Svojom aktivnošću Medenjak poziva na globalno razmišljanje i lokalnu prehranu jer danas, više nego ikad, vrijedi pravilo 'što nas hrani to nas i ubija', stoga skreću pažnju da pažljivo birate sastojke kako se to jednoga dana ne bi odrazilo na vaše zdravlje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!