brojni sadržaji
U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA Najbolji hrvatski kuhari ponovno se okupljaju na Danima hrvatskog kulinarstva!
Osim natjecanja, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno od 17 sati će se održavati i besplatne radionice za sve zainteresirane amatere...
Dani hrvatskog kulinarstva ponovno se vraćaju u Hotel Minervu u Varaždinskim Toplicama. Od ponedjeljka, 18. studenog pa do petka, 22. studenog, najbolji hrvatski kuhari, slastičari, ali i učenici strukovnih škola iz smjerova kuharstva i slastičarstva pokazat će svoje znanje kroz natjecanja u dvadeset kategorija.
Osim natjecanja, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno od 17 sati će se održavati i besplatne radionice za sve zainteresirane amatere, ali i one s predznanjem u kulinarstvu i slastičarstvu.
Iako Dani hrvatskog kulinarstva službeno počinju u ponedjeljak, 18. studenog i to prvim natjecanjem unutar Kamelija kupa - natjecanja za učenike, mnogi će se kulinarski stručnjaci u Hotelu Minerva okupiti već u nedjelju, 17. studenog na WORLDCHEFS seminaru za suce kojeg vodi svjetski poznati kulinarski sudac i savjetnik, Carlo Sauber iz Luxembourga.
Ponedjeljak, prvi natjecateljski dan, rezerviran je za učenike koji sudjeluju na Kamelija kupu, a slatko poslijepodne pripast će natjecanjima u slastičarskim kategorijama. Posebna poslastica stiže u 17.30 kad svi zainteresirani mogu u Hotelu Minervi za samo 20 kuna popiti kavu i pojesti tortu pripremljenu na temu nautika za slastičarsko prvenstvo Hrvatske i Kamelija kup. Od 17.15 pa do 19.30 na rasporedu su besplatne radionice za sve one koji žele naučiti o a la carte desertima, osnovnim tehnikama izrade pizze i slasticama bez glutena.
Prvi dio utorka ponovno je posvećen mladim budućim kulinarskim profesionalcima u Kamelija kupu, a kroz dan snage će odmjeriti i njihovi stariji kolege i to u nekoliko različitih kategorija. Besplatne radionice bavit će se dekoriranjem torti, slastičarskim dekoracijama, tortom Istrianom, ali i primorskom maneštrom. U 20.30 bit će proglašenje Slastičarskog prvaka Hrvatske.
Kuhari natjecatelji u srijedu će se natjecati u pet kategorija, dok će kulinarske radionice obraditi teme bučinog ulja i njegove primjene u kulinarstvu i osnove kulinarske artistike - rezbarenja voća i povrća.
Četvrtak donosi nacionalnu selekciju za kontinetalno natjecanje za kvalifikaciju na najprestižnije individualno svjetsko kulinarsko natjecanje - Bocuse d'Or koje se svake dvije godine održava u Lyonu u Francuskoj. Hrvatski će predstavnik biti proglašen nakon cjelodnevnog natjecanja u kuhinji Hotela Minerva.
Atraktivnog sadržaja neće manjkati budući da se u četvrtak održava i kulinarska artistika, odnosno carving uživo, ali i natjecanje u kategoriji Mistery box odnosno kuhanje obroka sa sastojcima koje će kuhari saznati na licu mjesta. Svi zainteresirani mogu posjetiti besplatne radionice na temu osnova puhanog i vučenog šećera te crvenog mesa i njegove primjene u kuhinji od 17 sati.
Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine proglasiti Kuharskog prvaka Hrvatske kao i predstavnika Hrvatske na Bocuse d'Or europskoj selekciji.
Na ovom će se vrhunskom kulinarskom susretu najboljih kuhara Hrvatske uistinu pronaći za svakoga po nešto, bili oni natjecatelji, promatrači ili samo zaljubljenici u kvalitetnu kuhinju i hrvatsku kulinarsku baštinu.
Detaljniji program Dana hrvatskog kulinarstva možete pronaći ovdje.
Najnovije
-
Da vam ne uvene...
-
Podignut je cenzus i povećan iznos uskrsnica...
-
Neki su malo rasli, neki malo pali u odnosu na prije četiri godine.
-
U Udruzi Lijepa Naša zabrinuti su i zbog najavljenog gradskog projekta vrijednog 5,2 milijuna eura. Evo što ih muči...
-
Zvuci harmonike odjekivali su Malom i Velikom koncertnom dvoranom Glazbene škole u Varaždinu.
Reci što misliš!