Vijesti / Vino i hrana

DAN PRVI

GASTRO RAJ U TOPLICAMA Na Danima hrvatskog kulinarstva predstavili se vrsni slastičari Hrvatske

GASTRO RAJ U TOPLICAMA Na Danima hrvatskog kulinarstva predstavili se vrsni slastičari Hrvatske
Hrvatski kuharski savez

Ulaz na Dane hrvatskog kulinarstva, kao i sudjelovanje na popodnevnim radionicama je besplatan za sve zainteresirane.

Dani hrvatskog kulinarstva došli su do svojeg 13. izdanja koje se sve do petka, 22. studenog, održava u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Prvi dan bio je prava poslastica za ljubitelje slatkog. Naime, svoje su kulinarsko znanje pokazali učenici srednjih škola iz smjera kuharstva i slastičarstva, ali i njihovi stariji kolege, profesionalni kuhari i slastičari koji su svoje delicije predstavili u sklopu Slastičarskog prvenstva Hrvatske.

Popodnevni sati svakog dana rezervirani su za radionice, a svi zainteresirani prvog su dana mogli naučiti o osnovnim tehnikama izrade pizze o kojima je pričao Boris Ostojić iz Hrvatske udruge pizzaiola, dok je Mirjana Špoljar održala radionicu o A la carte desertima. 

Danas se, osim nastavka Kamelija kupa, održava natjecanje za učenike, ali i zanimljive kategorije u kojima će svoje znanje pokazati profesionalni kuhari. U Hotelu Minerva natjecat će se u kategorijama poput restoranski desert, restoransko jelo, ali i bolnički meni. Tijekom cijelog dana nastavit će se natjecanja u slastičarstvu, a u večernjim satima očekuje vas i proglašenje Slastičarskog prvaka Hrvatske!

Od 17.30 prilika je za sve slatkoljupce da kušaju torte iz konkurencije za Slastičarskog prvaka Hrvatske, a degustacija će se održati u Hotelu Minerva, a torta i kava može biti vaša popodnevna poslastica samo za 20 kuna.

Svi zainteresirani ljubitelji kuhanja i slastica pozvani su na sudjelovanje na besplatnim radionicama od 17 sati. Lada Osredečki iz trgovine Dora pričat će na temu dekoriranja torti, Dragan Visković o primorskoj maneštri i kako je nastala batuda, a Dragica Lukin okupljenima će reći nešto više o torti Istriani i slastičarskim dekoracijama. 

Ulaz na Dane hrvatskog kulinarstva, kao i sudjelovanje na popodnevnim radionicama je besplatan za sve zainteresirane. 

Detaljan program svakog dana, kao i popis radionica i predavanja nalazi se ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video