DRUGI DAN

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA Sandra Jadek proglašena slastičarskom prvakinjom Hrvatske

Najboljom mladom slastičarkom proglašena je Sara Glavaš iz Ugostiteljsko turističke škole Osijek čiji je mentor bio Ivan Kelava...

Završio je i drugi dan 13. Dana hrvatskog
kulinarstva
koji se od ponedjeljka, 18. studenog pa sve
do petka, 22. studenog, održavaju u Hotelu Minerva u
Varaždinskim Toplicama.

>> Dani hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama – drugi dan

Dani hrvatskog kulinarstva prilika su da profesionalni kuhari i
slastičari pokažu svoje iskustvo i znanje, oslobode kreativnost i
maštu te odmjere snage u raznim kulinarskim kategorijama, a
prilika se daje i mladim talentima, budućim profesionalnim
kuharima, učenicima završnih razreda srednjih kuharskih škola
koji se natječu u Kamelija kupu.

Učenici, natjecatelji u Kamelija kupu, svoje su
znanje pokazali u izradi torta na temu
‘Nautika’
, a natjecali su se i u parovima u izradi
predjela s temom ‘lignje i masline’, glavnog
jela koje je moralo sadržavati kare bez kostiju i vrhnje
za kuhanje
te deserta – flambiranih
palačinki
.

Najboljom mladom slastičarkom proglašena je
Sara Glavaš iz Ugostiteljsko turističke
škole Osijek
čiji je mentor bio Ivan
Kelava
, dok su pobjednički natjecateljski par Kamelija
kupa bili Ivan Šarić i Josip Buzov iz
Turističko ugostiteljske škole Split pod
mentorstvom Ivana Romca.

Osim mladih kulinarskih nada, na temu Nautika, slastice su
izlagali i profesionalni slastičari te se predstavljali u 5
različitih kategorija. Na svečanom proglašenju,
Slastičarskom prvakinjom Hrvatske proglašena je
Sandra Jadek iz Udruge slastičara grada
Orahovice.

– U srijedu na očekuje još jedan iscrpan natjecateljski dan za
sve sudionike. Kolege kuhari svoje će znanje pokazati u nekoliko
kategorija, a imat ćemo prilike vidjeti i kuhare u dvije od tri
kategorije za Državnog prvaka – najavio je predsjednik Hrvatskog
kuharskog saveza Damir Crleni.

Popodnevni sati su i u srijedu rezervirani za besplatne
radionice,
ovaj put na temu bučinog ulja i njegove
primjene u kuliarstvu te osnova kulinarske artistike odnosno
rezbarenja voća i povrća. Radionice su namjenjene svim
zainteresiranim amaterima, ali i onima s predznanjem, a prethodna
prijava nije potrebna.

Dani hrvatskog kulinarstva traju još do petka, a detaljan
raspored možete pronaći
ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije