Vijesti / Vino i hrana

trikovi iz kuhinje

Tajne španjolske kuhinje: Kako savršeno ispeći jaja na oko

Tajne španjolske kuhinje: Kako savršeno ispeći jaja na oko
Ilustracija

Priprema jaja počinje od najjednostavnije stvari - kako pravilno razbiti jaja...

Jack Seemer, novinar i zaljubljenik u španjolsku kuhinju, napisao je zanimljive savjete za pripremu jaja na oko na portalu Gear Patrol. Njegovi savjeti su vrlo jednostavni i lako ih možete primijeniti u svakodnevnom kuhanju. Naravno, svi volimo jesti jaja na sve moguće načine, a zašto onda ne bi bila što ukusnije pripremljena. 

Počnimo od najjednostavnije stvari - kako se jaja pravilno razbijaju.

Razbijte jaja na ravnoj površini umjesto na rubu posude ili tave. Ova metoda ne samo da sprječava da komadići ljuske jaja upadnu u pečena jaja, tako se žumanjci neće razliti. 

Nakon što ste razbili jaja stavite ih u zdjelu. Nikako ih nemojte direktno stavljati u tavu jer se tako neće peći na istoj temperaturi. Također tako sprječavate da se ljuske jaja nađu u tavi. Jaja prije stavljanja u tavu začinite s malo soli.

Tavu s maslinovim uljem zagrijte na visokoj temperaturi. 

Prebacite jaja u tavu prije nego što se ulje postane prevruće odnosno počne se dimiti. Pazite da ne istisnite ulje na rub tave koja bi trebala biti jako zagrijana.  

Dodajte malu količinu maslaca i prekrijte tavu nakon što bjelanjak postane hrskav kako bi zadržao toplinu. Na taj način će se žumanjak kuhati.

Otkrijte i pomaknite jaja sa štednjaka kada se na žumanjku pojavi tanak sloj. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.

Servirajte s kruhom. Žumanjak bi trebao biti zgusnut, ali ipak još uvijek tekući. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video