Vijesti / Vino i hrana

Mlada vina

VINCEKOVO 2020 Vinske radionice iznimno su posjećene, održana 28. izložba vina u Ludbregu

VINCEKOVO 2020 Vinske radionice iznimno su posjećene, održana 28. izložba vina u Ludbregu
Ivan Goričanec

Dvadeset i osam pažljivo odabranih vina, pretežito zlatnika i pokoji srebrnjak, kušalo je preko pedeset sudionika radionice.

Ultra posjećene vinske radionice najveća su novost ovogodišnjeg, dvadeset i osmog izdanja Međunarodne izložbe mladih vina u Ludbregu.

Prva je održana u Varaždinu pod nazivom 'Vinski lideri Varaždinske županije'. Prepunu kongresnu dvoranu Park Boutique Hotela impresionirali su vinski vrhunci županije i sommelier Siniša Lasan.

Nakon Varaždina Lasan je postavio novu radionicu u Ludbregu. Pod motom „VINCEKOVO 2020: KUŠAJMO NAJBOLJE!” publici su predstavljena najbolje ocijenjena vina izložbe koja se u Ludbregu otvara ovog petka.

Dvadeset i osam pažljivo odabranih vina, pretežito zlatnika i pokoji srebrnjak, kušalo je preko pedeset sudionika radionice u banketnoj dvorani Hotela Amalia. Iako je na raskošnim pratećim materijalima radionice pisalo da će se kušati puno vina, opći je dojam kako se kušalo, ali o njima i vrlo stručno i zanimljivo slušalo, puno dobrih vina, vina s trenutnim potencijalom, ali i vina s budućnošću.

Moderiranje radionice trostrukog hrvatskog sommelier prvaka i suca na Decanteru Siniše Lasana za mnoge je bilo prvo vinsko sommeliersko iskustvo koje podrazumijeva prepoznavanja dobrog i lošeg u vinu, analize, preporuke, savjete i hrabrenje onih koji su na dobrom putu.

Koristi od takvih susreta s vinom i neupitnim autoritetom su brojne i praktične, primjenjive već danas odnosno sutra. Od pregršt zanimljivijih dojmova po završetku večeri izdvajam onaj koji je izgovorio Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega:

- Hvala organizatorima događaja. Nikad u životu nisam ovako gospodski pio!” Profesionalnu razinu organizacije vinskog spektakla u Amalii potpisali su Branko Kežman i Udruga vinogradara Trsek, Grad Ludbreg, Varaždinska županija i Hotel Amalia. Za samo dva dana, u petak 31.1., svi selimo na veliku završnicu 28. Međunarodne izložbe mladih vina u prostore ludbreškog Hotela Crnković – rekao je.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video