Vijesti / Vino i hrana

super snackovi

Pet namirnica koje će smanjiti glad u kasne sate, a zbog kojih ne trebati imati grižu savjesti

Pet namirnica koje će smanjiti glad u kasne sate, a zbog kojih ne trebati imati grižu savjesti
Ilustracija

Bilo bi dobro da se ne prejedate prije spavanja, no nekoliko je namirnica uz koje će gledanje TV-a biti ugodnije, a nije nezdrava opcija poput masnih grickalica...

Iako stručnjaci savjetuju izbjegavanje grickalica prije spavanja, ponekad ne možemo izdržati glad koju osjećamo, pa je teško zaspati. Msn.com donosi pet najzdravijih grickalica koje možete jesti bez griže savjesti kad se nađete u takvoj situaciji.

1. Zrnati sir

U jednom nedavnom istraživanju na Sveučilištu Florida sudionici su konzumirali zrnati sir 30 do 60 minuta prije spavanja. Ima visok udio proteina, a malo ugljikohidrata, a iz tog razloga odličan je za metabolizam i oporavak mišića. Također poboljšava kvalitetu sna.

2. Krekeri i hummus

Krekeri od punog zrna i hummus su jednostavna i ukusna opcija. Poboljšavaju san, jer slanutak sadrži triptofan koji se pretvara u serotonin, a onda u melatonin. Vlakna i proteini iz njega i ugljikohidrati iz krekera pomoći će vam da dugo ostanete siti. N

3. Kokice

Ako ste ostali dugo budni da biste gledali film, a uz njega ste pojeli kokice znajte da se ne morate gristi. Sadrže puno vlakna, a najzdravije su ako su pečene na zraku. Kokice se smatraju najzdravijom grickalicom jer sadrže malo kalorija.

4. Grčki jogurt

Onaj voćni ili s nekim drugim okusom baš i nije neka opcija jer sadrži puno šećera. Birajte čisti, obični grčki jogurt. Sadrži proteine i kalcij, a osjećaj sitosti bit će dugotrajan.

5. Mrkvice

Grickanje malih, takozvanih 'baby' mrkvica prije spavanja odlična je opcija. Sadrže vlakna, vitamin A i kalij, a i spasit će vas od grickanja masnog čipsa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video