korisno
Jednostavan način za pospremiti mrkvu da vam ostane svježa i hrskava
Iako ima dug životni vijek, mrkva je najbolja kada je hrskava i svježa, a uz malo vode ostat će tako tjednima.
Mrkva je namirnica koja se koristi gotovo u svakom jelu, a može se jesti i sirova. Također je dobra za zdravlje, bez nje ne bi bilo jela poput juha i gulaša. Sirova mrkva dobra je za oči jer poboljšava vid.
Bez obzira na koji način ju koristite, najbolja je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva bila duže vrijeme potrebno ju je pravilno pohraniti. Iako mrkve mogu dugo stajati, ovako ćete produžiti njihov okus i hrskavost.
Kako piše mashed.com, mrkve je najbolje pohraniti u posudu s vodom koju ćete staviti u hladnjak. Voda i hladnoća će produljiti njihov životni vijek nekoliko tjedana. Kada voda postane mutna i zmazana, sve što trebate napraviti je zamijeniti ju novom vodom.
Ako u vašem hladnjaku nema mjesta za posudu s vodom, možete svoje mrkve umotati u vlažan papirnati ručnik i zatim staviti u hladnjak. Kada se radi o potpuno svježim mrkvama koje na sebi još uvijek imaju svoje lišće, postoji jedan korak koji morate napraviti prije nego što ih spremite u hladnjak, a to je odrezati lišće. Ono će povući svu vlagu i vodu iz mrkve, te će sav vaš trud biti uzalud.
Na kraju i to lišće možete iskoristiti ili u salati ili kao začin u nekim jelima.
Najnovije
-
Sintetički materijali, poput poliestera ili najlona, nisu ugodni na koži i ne dopuštaju stopalima da dišu
-
Lopov je iskoristio nepažnju...
-
Broj slobodnih mjesta svakim je danom sve manji...
-
Poznata lica iz lokalne politike pridružila su se nacionalnoj političkoj platformi Možemo!...
-
Prije podjele toplih obroka i prigodnih uskršnjih paketa biskup Radoš je predvodio molitvu i blagoslovio jelo...
Reci što misliš!