Vijesti / Vino i hrana

korisno

Jednostavan način za pospremiti mrkvu da vam ostane svježa i hrskava

Jednostavan način za pospremiti mrkvu da vam ostane svježa i hrskava
Ilustracija

Iako ima dug životni vijek, mrkva je najbolja kada je hrskava i svježa, a uz malo vode ostat će tako tjednima.

Mrkva je namirnica koja se koristi gotovo u svakom jelu, a može se jesti i sirova. Također je dobra za zdravlje, bez nje ne bi bilo jela poput juha i gulaša. Sirova mrkva dobra je za oči jer poboljšava vid.

Bez obzira na koji način ju koristite, najbolja je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva bila duže vrijeme potrebno ju je pravilno pohraniti. Iako mrkve mogu dugo stajati, ovako ćete produžiti njihov okus i hrskavost.

Kako piše mashed.com, mrkve je najbolje pohraniti u posudu s vodom koju ćete staviti u hladnjak. Voda i hladnoća će produljiti njihov životni vijek nekoliko tjedana. Kada voda postane mutna i zmazana, sve što trebate napraviti je zamijeniti ju novom vodom. 

Ako u vašem hladnjaku nema mjesta za posudu s vodom, možete svoje mrkve umotati u vlažan papirnati ručnik i zatim staviti u hladnjak. Kada se radi o potpuno svježim mrkvama koje na sebi još uvijek imaju svoje lišće, postoji jedan korak koji morate napraviti prije nego što ih spremite u hladnjak, a to je odrezati lišće. Ono će povući svu vlagu i vodu iz mrkve, te će sav vaš trud biti uzalud.

Na kraju i to lišće možete iskoristiti ili u salati ili kao začin u nekim jelima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video