Vijesti / Vino i hrana

ponosna na pobjedu

Varaždinka Tena Kovačić pobjednica kulinarskog showa 'Kuhan i pečen'!

Varaždinka Tena Kovačić pobjednica kulinarskog showa 'Kuhan i pečen'!
HRT

- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila. Naravno, sada svako malo čujem i rečenicu 'A kad buš nam nekaj skuhala?'

Tena Kovačić (23) iz Varaždina pobjednica je druge sezone HRT-ovog kulinarskog showa 'Kuhan i pečen!' Ova studentica menadžmenta turizma pobijedila je između šezdeset i tri natjecatelja.

U finalu je uz pomoć chefova Ivane Bekavac i Davida Skoke, s još troje kandidata odmjerila snage u napetim i zanimljivim dvobojima u kojima je bilo kuhanja na sigurno, ali i ideja i kombinacija dostojnih velike završnice, javlja HRT.

Najprije je pripremala medaljone od lungića, pire od jabuka i ciklu s maslinovim uljem , a u zadnjem dvoboju Wellington od janjetine i umakom na bazi šipka, vina, kostiju, korabe, čokolade i konjaka, kao i desertom s kesten pireom, ganacheom od čokolade te podlogom sličnom carskom drobljencu (Kaiserschmarnu).

Svojim je jelima oduševila žiri i odnijela pobjedu.

- Osjećam se neopisivo. Jako sam sretna, a moram priznati i ponosna na sebe. Ovo je pravi uspjeh, pobjeda mi je pokazala da moja strast za kuhanjem ipak nešto znači i da doma, dok kažu da sam nešto napravila fino, to ne govore iz pristojnosti - rekla je uintervjuu za HRT.

Ova studentica menadžmenta turizma rekla je da voli sudjelovati u raznim događajima, festivalima i organizaciji. 

- Kuhanje mi je velika strast i puno razmišljam o hrani. Volim putovati i jednog dana svakako želim, kako se kaže, vidjeti svijeta. Jako cijenim prirodu, a lijepi su mi svi krajolici, od mora do planina. Važni su obitelj, dečko i prijatelji i njihova sreća. Uz fakultet se pokušavam dodatno angažirati što je više moguće na raznim proslovima, projektima, udrugama i sl., a ponekad i volontiram. Jako volim peći torte i kolače.

U show se prijavila spontano i neplanirano. 

- Dečko i ja smo na moru gledali HRT i tako sam vidjela najavu za Kuhan i pečen te podatke za prijavu. Rekla sam 'iz čista mira' ej pa ja bi se mogla prijaviti na to, i tako je i bilo.  Nisam baš uvijek tako spontana, ali volim izazove i iskušavanje vlastitih sposobnosti i nije mi žao što imam hrabrosti i volje za takve pothvate.

Na pobjedu su svi ponosni.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam stvarno pobijedila. Naravno, sada svako malo čujem i rečenicu 'A kad buš nam nekaj skuhala?'

Kuhanje je za nju umjetnost, rekla je.

- Pošto ne znam baš dobro slikati, mogu reći da je zapravo tanjur moje platno na kojem se iživljavam i kreativno izražavam, kako estetski tako i okusima. Kuhati sam počela već kao mala, naravno za početak u vrtu gdje su glavne namirnice bile zemlja, tratinčice i trava, a kasnije i u kuhinju uz baku, mamu, tatu, djeda i sve ostale koji su se tamo našli.

Moje kuharske vještine ipak postaju malo ozbiljnije od 20. godine na dalje. Volim pripremati jela s povrćem i slastice, a radim i fine pizze, hamburgere, čušpajze i sve što zatreba. Dragome je fino sve što pripremim, bar tako kaže, ha-ha, a najviše volim kuhati wok i druga jela s povrćem - kazala je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video