Vijesti / Vino i hrana

ORGINALNA TURISTIČKA PONUDA

Varaždinske Toplice bogatije za još jedan gastro doživljaj: Otvoren i treći ugostiteljski objekt 'Bernarda'

Varaždinske Toplice bogatije za još jedan gastro doživljaj: Otvoren i treći ugostiteljski objekt 'Bernarda'
Varaždinske Toplice

Nakon restorana i caffe bara, otvoren je i treći ugostiteljski objekt 'Bernarda' u kojem se nude pizze, tjestenina i burgeri.

U Varaždinskim Toplicama otvoren je još jedan ugostiteljski objekt koji će obogatiti turističko-gastronomsku ponudu grada i to ne samo u raznovrsnosti već i u originalnoj ponudi. Nakon restorana i caffe bara, otvoren je i treći ugostiteljski objekt 'Bernarda' u kojem se nude pizze, tjestenina i burgeri.

Na otvorenju je bila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Stalno ponavljam da su Varaždinske Toplice prekrasan dijamant kojega trebamo brusiti. Uz pomoć naše Bernarde Cecelja to polako i sigurno i radimo. Najprije je u Zagrebačkoj ulici otvoren restoran 'Bernarda', prošle godine i caffe bar 'Bernarda', a danas zaokružujemo priču i u jednom restoranu imamo kompletnu ponudu - rekla je gradonačelnica Ratković naglasivši posebnost ponude u ovom objektu.

- Tijesto za ove vrhunske pizze rađeno je s našom topličkom termalnom vodom i to je doista posebnost i dodatna vrijednost za Varaždinske Toplice. Uz stručni skup koji se održava u našem gradu, a na kojem govorimo o termalnim vodama, njihovoj prošlosti i budućnosti, termalna je voda sada i u novoj ulozi, stoga doista zahvaljujem gospođi Bernardi što se usudila na takav iskorak i odlučila termalnu vodu upotrijebiti za izradu pizza. Toplička kupališna torta iz 19. stoljeća prva je, a ova pizza s termalnom vodom druga zaštićena. Za Varaždinske Toplice koje imaju samo 1700 stanovnika, to je ogroman iskorak u gastronomiji, za jedno malo mjesto koje ima hrabrosti ići brzo naprijed - dodala je Ratković zahvalivši domaćoj poduzetnici koja ulaže u razvoj Varaždinskih Toplica.

Bernarda Cecelja je istaknula da je otvorenje trećeg ugostiteljskog objekta nastavak njezine topličke turističke priče.

- U ovoj našoj pizzeriji nudimo široku paletu jela, od različitih vrsta tjestenina, sve ručno rađeno od domaćih proizvoda. Imamo i lazanje, burgere, mesne i riblje, a tu su i različite vrste pizza čiji je način pripreme zaštićen, a mi smo i patent prijavili za tu vrstu pripreme hrane. Osim toga, tu su i naši smještajni objekti. Imamo 22 sobe, tri luksuzno opremljena apartmana, a kad se još dovrši i hotelski dio imat ćemo zaista kompletnu ponudu, 60-ak soba sa 120 ležajeva sa svim mogućim terapijama, wellnesom i uz veliku i raznoliku gastronomsku ponudu. Tu smo zaista inovativni, ne samo iz proizvodnje, nego se to prebacuje i u ovaj turistički dio - izjavila je Bernarda nakon otvorenja zahvalivši djelatnicima i suradnicima na prepoznavanju i provođenju ideja u djelo.

Andrej Oblaković, voditelj ugostiteljstva 'Bernarda', naglasio je još jednu njihovu posebnost.

- U restoranu 'Bernarda' napravili smo iskorak - sve se radi rukom, nismo išli na onaj lakši dio i kupovali gotove namirnice. Sve je rukom rađeno, od peciva koja se rade za burgere, mesa koje se melje na licu mjesta, a koje dobivamo iz kontroliranog uzgoja. Bitna je stavka da je svinjetina koja dolazi u naše restoran stigla iz našeg uzgoja, svinje mangulice koje uzgajamo na 32 hektara zemlje na polju u Čazmi. Iz ekološkog uzgoja je i junetina koju kod nas pretvarano u burgere. Što se tiče tjestenine, miješaju se dvije vrste brašna, opet jedna priča ekološki uzgojenog brašna. Nismo birali lakše solucije i opet se to prepoznaje kod okusa i svega što se stavlja na tanjur - rekao je Oblaković.

Kako ističu u ugostiteljstvu 'Bernarda' cijene će biti prihvatljive, a usluga na razini, što je već prepoznatljivo u poslovanju pod imenom 'Bernarda'. Radno vrijeme ugostiteljskog objekta 'Bernarda' - pizza, pasta, burger je od 12 do 23 sata.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!