Vijesti / Vino i hrana

vlatka prva na redu

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Vlatka Furjan iz Vinice kuhanjem oduševila natjecatelje

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Vlatka Furjan iz Vinice kuhanjem oduševila natjecatelje
RTL

U sljedećoj epizodi 'Večere za 5 na selu', u 20 sati na RTL-u, pogledajte kako će reagirati ostali kandidati kad doznaju da su im Vlatka i Ivanka tajile da su majke i kći te kakve će specijalitete pripremiti umirovljenica Marija.

U ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' natječe se pet novih kandidata iz okolice Varaždina, a prva je kuhala konobarica Vlatka Furjan iz Vinice. Domaćica je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Šareni tanjur, glavnog jela Tradicionalno, zagorsko i fino te deserta Obučena jabuka. 

Nakon zanimljive vožnje u kombiju, kad se Ivanka pred ostalim natjecateljima i dalje pretvarala da ne zna kome idu u goste - došli su kod Vlatke koja ih je dočekala s aperitivom uz zanimljiv ambijent.

Vlatka se potom upoznala s gostima, pa i sa svojom majkom!

- Večeras još ne bih otkrila da smo majka i kći ako se Vlatka ne izlane jer njoj bi to moglo pobjeći. Ako joj ne pobjegne, sutra ćemo reći kandidatima da je ona moja kći - rekla je Ivanka koja smatra da bi inače kandidati pomislili da su one u nekom dogovoru. Domaćica je gostima ponudila malinovac, višnjevac, orahovac i rakiju od anisa, nazdravili su i ubrzo ušli u kuću.

- Bilo je savršeno - komentirao je Dario

Domaćica je iznijela predjelo, objašnjavajući kako se oslanjala na tradiciju s glavnim sastojkom tog kraja - bučinim uljem.

- Sviđa mi se sve, sve s tanjura volim i sve ću probati - komentirala je Andreja hladno predjelo, a Vlatkina je mama dodala: 'Predjelo mi je bilo iznenađenje zato što nisam znala da će uz šunku poslužiti ove sireve s bučinim uljem, kao i kruh koji me apsolutno iznenadio.' I Dariju i Mariji sve se svidjelo zato što je tako na selu i tako treba biti. 

Nakon ukusnog predjela i uz opušteno atmosferu stigli su i do sarme!

- Kad je stiglo glavno jelo, bio sam iznenađen koliko je bilo količinski - rekao je Dario, a svi su komentirali kako im se Vlatka kao domaćica jako svidjela.

- Nema ona treme, to je njezin teren“, komentirala je ponosno njezina mama, a sarma im je svima bila fina iako je svatko dodao što bi ipak promijenio u Vlatkinoj sarmi.

- Moja je nijansu bolja - zaključila je Andreja. 

Domaćica je potom iznijela desert, štrudlu s jabukama, a uz to je poslužila šampanjac.

- Malo se previše osjeti cimet, ali sve u svemu - super - rekao je Dario, a Ivanka dodala: 'Gledala sam je kao i svakog drugog kandidata i sve je danas, od stola do hrane, napravila super.'

Andreja je bila potpuno iskrena: 'Očekujem da će prema kraju tjedna biti svega jer svi su tu došli pobijediti, nismo mi tu došli sklapati prijateljstva.'

Poslije večere svi su zapjevali i zaplesali uz tamburaški sastav Krijesnice.

- Čim sam upoznala ove divne ljude, pomislila sam da će ovaj tjedan biti fantastičan -  rekla je Marija, a Ivanka zaključila:'Samo Vlatka može napraviti takvu atmosferu.'

Nakon odlične zabave prvi je svoju ocjenu dao Dario, koji se odlučio za devetku jer ga desert nije oduševio, a sve mu je ostalo bilo super.

Marija je također dala ocjenu devet jer joj je malo bilo preslano i obilno, Andreja je isto dala devetku uz objašnjenje da joj je sve bilo odlično, no ostavlja prostora ako je netko više oduševi, a Ivanka je svojoj kćeri naravno dala desetku zbog atmosfere, hrane i svega.

U sljedećoj epizodi 'Večere za 5 na selu', u 20 sati na RTL-u, pogledajte kako će reagirati ostali kandidati kad doznaju da su im Vlatka i Ivanka tajile da su majke i kći te kakve će specijalitete pripremiti umirovljenica Marija. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video