Vijesti / Vino i hrana

Udruga vinogradara Peharček

VINOGRADARI, POZOR Uzorke za 21. ocjenjivanje vina ivanečkog vinogorja možete dostaviti do 18. ožujka

VINOGRADARI, POZOR Uzorke za 21. ocjenjivanje vina ivanečkog vinogorja možete dostaviti do 18. ožujka
Grad Ivanec

Komisija će sve pristigle uzorke ocijeniti u petak, 20. veljače, a ocjenjivanje će početi u 16 sati.

Ivanečka Udruga vinogradara i vinara Peharček pozvala je sve svoje članove, ali i ostale zainteresirane podrumare da do srijede, 18. ožujka, dostave uzorke svojih vina za ocjenjivanje od strane enologa i educiranih ocjenjivača.

Svi zainteresirani uzorke trebaju dostaviti u srijedu, 18. ožujka, u prostorije društvenog doma Lančić - Knapić u vremenu od 16 do 20 sati. Uzorci će se zaprimati isključivo u staklenoj ambalaži, i to u 3 boce od jedne litre ili u 4 boce od 0,75 litara (prema želji vinogradara), uz prijavni list.

Etiketa proizvođača je dopuštena, međutim, kako bi se ispoštivalo načelo anonimnosti, svi uzorci bit će zaprimljeni pod brojem, a komisiji za ocjenjivanje vino će biti točeno iz boce omotane neprozirnim ubrusom.

Za članove Peharčeka kotizacija za ocjenjivanje iznosi 80 kuna po uzorku, dok je za vanjske sudionike iznos kotizacije 100 kuna po uzorku.

Komisija će sve pristigle uzorke ocijeniti u petak, 20. veljače, a ocjenjivanje će početi u 16 sati. Uzorke će ocijeniti komisija u sastavu Davor Hižak, Lidija Ruška, Barbika Žunić, Nikola Vrbanić, Ivica Sever, Tomislav Furjan i Stanko Crnko.

Svi navedeni članovi enolozi su i educirani ocjenjivači vina.

Diplome i priznanja proizvođačima najboljih vina uručit će se na posebnoj svečanosti u lipnju, koja se tradicionalno održava u povodu proslave Dana grada. Generalni pokrovitelj ocjenjivanja vina je Grad Ivanec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video