Vijesti / Vino i hrana

unatoč glupiranju

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Bednjanec Dario Oreški jelima ugodno iznenadio goste

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Bednjanec Dario Oreški jelima ugodno iznenadio goste
RTL

Što će Ivanka pripremiti, hoće li kuhati bolje od svoje kćeri - pogledajte u petak u 20 sati na RTL-u.

U četvrtak navečer ekipa showa 'Večera za 5 na selu' stigla je u Bednju, gdje ju je dočekao mladi kuhar i youtuber Dario Oreški. Iako se od njega možda najmanje očekivalo, domaćin je sve  oduševio zahtjevnim jelovnikom.

Čitajući Darijev popis namirnica i jelovnik, gosti su primijetili neke sastojke koji im ne odgovaraju, poput maka i svinjske jetrice, no kada je domaćin pred njih servirao jela - ugodno su se iznenadili.

- Ugodno si me iznenadio jetricama, ovako još nisam probala i bilo mi je fantastično predjelo - priznala je Marija, koja je mladog kuhara čak tražila i recept za njegova jetrica s palentom.

Reakcije na glavno jelo, za koje je ponudio pureću roladu s mlincima i špekom te domaćim kroketima, bile su također vrlo pozitivne. 

- Glavno jelo je bilo 'vau', odlično, prefino i ukusno pripremljeno - izjavila je Andreja, a Vlatka je također bila jako zadovoljna: 'Jako si se potrudio, odlično si to napravio. Za dečka od 19 godina nisam očekivala tako komplicirana i ukusna jela!'

Za desert je poslužio kolač od maka s kremom, oko kojeg je bilo najviše predrasuda, no uspio ih je razbiti. 

- Desert mi je bio jako ukusan. Bojala sam se maka, ali nije se jako osjetio i bio je prozračan i dobar - komentirala je Andreja, a Marija se našalila: 'Tko te naučio tako fino kuhati? Ja ću te posvojiti da mi pečeš kolače!'

Na kraju večeri Dario nije imao gosta iznenađenja, nego je gost bio - on sam! Pokušao je zabaviti ekipu vicevima i šalama, no gošće se baš i nisu smijale njegovim forama.

- Nije me oduševio, malo mi je to bilo nepristojno - kazala je Marija, koja ga je ocijenila osmicom.

Vlatka je pohvalila pripremljena jela, no dala mu je ocjenu 9 jer joj se nije svidjelo iznenađenje na kraju večeri.

Andreja ga je također ocijenila devetkom, jer joj jetrica nisu odgovarala, a Ivanka mu je dala ocjenu 8 jer se nije držao tradicije. Tako je Dario zaradio 34 boda pa je Vlatka i dalje na vrhu ljestvice.

- Zadovoljan sam večerom, po reakcijama cura čini mi se da su bile zadovoljne. Sutra kuha Ivanka i očekujem sve 'pic-pic' i na vrhunskom nivou - zaključio je Dario.

Što će Ivanka pripremiti, hoće li kuhati bolje od svoje kćeri - pogledajte u petak u 20 sati na RTL-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video