Vijesti / Vino i hrana

razbija mitove

Svi ih radimo: Profesionalni kuhar otkriva najveće greške kod pripreme tjestenine

Svi ih radimo: Profesionalni kuhar otkriva najveće greške kod pripreme tjestenine
Ilustracija

Svi imamo svoju metodu kuhanja tjestenine, ali nekih pravila ipak se treba pridržavati.

Neki kuhaju tjesteninu da bude 'al dente', neki pak vole malo raskuhanu, a gotovo nitko se ne vodi preporučenom količinom po osobi. Ipak, nekih pravila kod kuhanja tjestenine trebali bismo se držati, a poznati kuhar ih je otkrio za Metro.co.uk. 

Guido Pedrelli, osnivač Nonna Boxa, kaže kako je najgora stvar koju ljudi rade kod kuhanja tjestenine dodavanje ulja u vodu u kojoj se kuha.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Postoji mit da ćete dodavanjem ulja u vodu za kuhanje tjestenine spriječiti da se ona zalijepi, ali to nije istina. Ulje i voda se ne mogu spojiti ni pomiješati. Ulje neće ni doprijeti do tjestenine sve do cijeđenja, ali to će spriječiti umak da se stopi s tjesteninom.'

'Napravite više štete nego koristi. Samo trebate miješati tjesteninu lagano i često dok se kuha. Jedino što treba dodavati u vodu jest sol.'

Postoje još neka pravila koja iznenađuju mnoge: umak bolognese ne biste trebali posluživati uz špagete već uz tagliatelle, piletina nikako ne ide uz tjesteninu i umaka treba stavljati samo malo.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!