Vijesti / Vino i hrana

bez puno muke

Uz sasvim jednostavni trik rajčica će ostati svježa i sočna

Uz sasvim jednostavni trik rajčica će ostati svježa i sočna
Ilustracija

Sve što trebate je promijeniti način slaganja rajčica u hladnjaku.

Iako mnogi misle da je povrće, rajčica je zapravo voće, a njezini plodovi su bogati vitaminom C, karotenom, vitaminom B1, a ima i vitamina E. Uz vitamine u plodovima su sadržane i značajne količine mangana, željeza i bakra.

Sok od rajčice snižava krvni tlak, a povisuje izlučivanje želučanih i crijevnih probavnih sokova, pa olakšava probavu.

MSN otkriva i kako da vam ova omiljena salata i dodatak sendvičima ostani svježa.

Većina tekućine se izgubi iz rajčice kada duže stoji, a kako bi se to spriječilo okrenite ih naopako na ravnu podlogu. Ovo je sjajan savjet ako imate dovoljno prostora u svom hladnjaku za cijeli tanjur rajčice. Ako nemate, postoji riješenje i za to. Samo prekrijte stabljiku s malo trake, pri tome pazite da prvo uklonite listove. Traka će spriječiti gubitak vlage i održat će vaše rajčice čvrstim i sočnim do korištenja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!