Vijesti / Vino i hrana

hrana za dušu

Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!

Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!
Ilustracija

Svoj recept za ovaj tradicionalni međimurski specijalitet na kojem su odrasle generacije otkrila nam je Silvija Horak iz restorana Terbotz.

Pretepenu juhu u restoranu Terbotz serviraju u glinenim zdjelicama i poslužuju u kombinaciji s malim štruklima. Juhe nema bez malo kiselog vrhnja, komadića slanine i crvene paprike koja ovom blagom jelu daje intenzitet.

Domaća pretepena juha

Sastojci:

crveni luk

1 lovorov list

1 žlica crvene mljevene paprike

svinjska mast

200 ml kiselog vrhnja

200 g suhog mesa

mesni temeljac sol, papar, brašno

Priprema: U vrućoj tavi rastopite svinjsku mast, dodajte nasjeckani luk i dimljeno meso te kratko prepržite. Zatim dodajte crvenu mljevenu papriku, zalijte temeljcem, začinite solju i paprom i pustite kuhati 20-ak minuta.

Pred kraj kuhanja napravite 'pretep' tako da u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje i brašno, te dobivenu smjesu ulijte u juhu i kuhajte još 5 minuta. Gotovu juhu pospite bučinim sjemenkama i s malo bučinog ulja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!