Vijesti / Vino i hrana

JEDNOSTAVNO JE

Brzim testom provjerite je li prašku za pecivo i soda bikarboni istekao rok trajanja

Brzim testom provjerite je li prašku za pecivo i soda bikarboni istekao rok trajanja
Ilustracija

Ispekli ste palačinke i ispale su pretanke ili vam se ispečena torta uopće nije digla? Problem možda 'leži' u prašku za pecivo ili soda bikarboni odnosno njihovom roku trajanja. Evo kako možete provjeriti jesu li još dobri.

Sve stvari koje pečete u posljednje vrijeme ne ispadaju vam dobro? Nemojte paničariti, odgovor je jednostavan: namirnice koje koristite za dizanje tijesta više nisu dobre, piše Reader's Digest

Prvo, provjerite rok trajanja na pakiranju praška za pecivo ili soda bikarbone - obično traju oko 6 mjeseci, ali evo kako to još možete provjeriti.

Prašak za pecivo: Stavite jednu čajnu žličicu u šalicu i dodajte 1/3 šalice tople vode. Ako se počnu raditi mjehurići, još uvijek je dobar. Ako ne, bacite taj koji imate i zapišite ga na popis za kupovinu.

Soda bikarbona: Stavite 1/4 vrećice u šalicu i dodajte dvije čajne žličice octa. Isto kao i prašak za pecivo, ako se ne pjeni, rok trajanja je istekao i treba vam nova. Ako se ponaša kako treba, mjehurići su prisutni, možete ju koristiti. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!